Cum să alegi ghete de fotbal pentru copii și cum să le întreții corect

1002

Odată cu începerea anului școlar, cel mic revine și la activitățile lui preferate. Fie că este vorba despre lecțiile de pian, cursurile de canto sau antrenamentele sportive, e de datoria ta să-l echipezi cu tot ce are nevoie pentru a-și practica pasiunile cu succes. La începutul fiecărui sezon trebuie, deci, să-ți faci o listă cu toate obiectele de care puiul tău are nevoie.

Micuțului tău îi place sportul și l-ai înscris la câteva antrenamente de fotbal? Atunci sigur te întrebi care sunt cele mai bune ghete de fotbal pentru copilul tău. De aici apar o mulțime de alte întrebări:

  • cum alegi o gheată bună?
  • ce ar trebui să cauți la ghetele de fotbal?
  • cum poți prelungi durata de viață a încălțămintei pentru copii? Iată și răspunsurile pe care le cauți!

De ce sunt diferite ghetele de fotbal pentru copii?

Picioarele copiilor cresc atât de repede încât de multe ori te trezești că achiziționezi ghete de fotbal pentru copii, noi  în fiecare an. Din acest motiv, producătorii își propun să păstreze ghetele pentru copii la prețuri rezonabile. Multe dintre caracteristicile ghetelor de fotbal pentru adulți fie nu sunt adăugate la gama de ghete pentru copii, fie, dacă sunt, se realizează folosind materiale mai ieftine. În acest fel, copiii cred că primesc aceleași ghete ca și David Beckham sau George Smith, dar de fapt primesc o pereche de pantofi sport cu aspect asemănător, având caracteristici de lux.

Lăsând deoparte caracteristicile, există o latură funcțională în alegerea ghetelor, a materialelor din care sunt realizate și a tipului de crampoane. Așa că fii atent la toate aspectele înainte să îi cumperi micuțului tău perechea perfectă.

Cum obții potrivirea perfectă la ghetele de fotbal pentru copii?

În primul rând, ori de câte ori îi pui pe cei mici să probeze, asigură-te că fac acest lucru cu șosete, apărătoare pentru tibie sau bretele pentru glezne, indiferent ce poartă copilul în mod normal la antrenament sau la jocuri.

Ghetele ar trebui să aibă, în general, o potrivire perfectă în ceea ce privește lățimea, aceasta înseamnă că piciorul nu se va deplasa de pe talpa din interiorul pantofului. În ceea ce privește lungimea, este ok să cumperi un pantof de mărime puțin mai mare pentru a permite creșterea, doar puțin.

Reține că pielea se va întinde odată cu uzura, este puțin mai confortabilă și puțin mai scumpă. Ghetele sintetice sunt mai ieftine, nu se vor întinde, sunt de obicei mai ușoare și tind să-și păstreze mai bine forma.

Mare atenție! Pe piață există și niște ghete din plastic. Din păcate, acestea sunt evitate pentru că provoacă bășici pe călcâi sau degetele de la picioare din cauza frecării. De asemenea, nu se adaptează prea bine la forma piciorului.

Alegerea modelului de crampoane

Când vine vorba despre crampoane, ei bine, există câteva tipuri diferite, iar decizia pe care o ai de luat ar trebui cântărită în funcție de tipul de suprafață pe care joacă micuțul tău.

Crampoanele schimbătoare sunt doar atât, schimbătoare și sunt utilizate în general pe teren umed sau moale. În general, acestea nu sunt crampoanele alese pentru copii, deoarece nu distribuie greutatea în mod adecvat pe talpa piciorului și, la rândul lor, pot fi incomode și pot provoca bășici.

Picioarele mici sunt mai potrivite pentru o formațiune de crampoane turnate sau cu lame. Aceste crampoane fac parte din talpa propriu-zisă a ghetelor de fotbal pentru copii, oferă o mai bună stabilitate, distribuie greutatea mai uniform, deoarece sunt mai multe și sunt mai sigure fiind nu atât de ascuțite.

Pentru picioarele copiilor, experții recomandă un crampon de lame turnate, deoarece configurația lor oferă cel mai mare raport de contact cu suprafața, ceea ce este ideal pentru cei mici.

Îngrijirea ghetelor de fotbal

În cele din urmă, pentru a prelungi durata de viață a ghetelor, spală întotdeauna orice exces de murdărie și noroi și lasă pantofii să se usuce la soare. Umplerea lor cu ziar este un truc vechi transmis de-a lungul generațiilor și da, acest lucru ajută la uscarea mai rapidă a cizmelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here