Cum merge CE Oltenia? Ne arată Boza!

4494

Multiplul premiat Sorinel Boza, managerul anului în energie, muncește ,,pe brânci” pentru a reuși să conducă CE Oltenia mai departe de prăpastia care i se cască sub picioare. Printre nenumăratele eforturi făcute pentru salvarea CEO, Boza mai bagă un karaoke, mai dansează o domnișoară într-un pub, dar nu vă temeți, compania este pe cele mai sigure mâini. Ce dacă energia vândută de societate pentru lunile ianuarie și februarie este cu 20% mai mică față de aceeași perioadă a anului trecut, pentru că CEO tot este condus, sigur, chiar cu ochii închiși, de Sorinel de la Medgidia.

În niciuna dintre cele două luni ale lui 2019, energia vândută de compania condusă de Sorinel Boza nu a reușit să treacă de un terawat, asta deși conducerea societății și-a luat angajamentul să treacă, în acest an, de 15 Terawați, asta însemnând peste unu pe lună.
Acest lucru care nu s-a întâmplat însă nici în februarie, și nici în ianuarie. Dar până atunci să ne mai relaxăm puțin. Nu de alta, dar chiar putem face asta.. Nu degeaba avem un manager de top la cârma șandramalei…Deci, doamnelor, relax..!
În același timp, alți indicatori, cum ar fi, de exemplu, consumul propriu tehnologic este mai mare decât cel programat, spun specialiștii în energie.
Astfel, în loc de un 10,5, compania a depășit un 10,8, demonstrând o creștere a consumului propriu față de anul trecut. Același lucru s-a întâmplat și cu consumul specific de combustibil, care a crescut exagerat de mult, mai ales la SE Turceni unde practic, din cariere, s-a transportat un cărbune de proastă calitate, amestecat cu pământ.
Dar pentru ce atâta stres când cel care conduce cunoaște melodia cântată de mai marii de la Ministerul Energiei.

Certificatele de CO2? Dar pentru ce atâta grabă?!
Anul trecut, Complexul Energetic Oltenia a reputat pierderi de un miliard de lei, dar nu există temeri, cel puțin, nu la vârf.
Doar minerii se tem. De ce? Pentru că sunt slabi sau prea puțin pregătiți să înțeleagă, cum ar fi ritmul economiei de piață.
Dar dacă închideți puțin ochii? Nu simțiți nimic? Chiar nimic?

Acum dansați, cânt eu!
Și cine nu vrea să priceapă că managerul unei companii este un fel de Dumnezeu pentru cei 13.000 de salariați ar trebui să nu se mai preocupe de nimic. Faceți o cruce, deoarece oricum SE Turceni se află tot pe ultimul loc în CEO, în ceea ce privește consumul de combustibil.
Mai faceți una, dar oricum urmează o ședință AGA în care se va discuta de garanții pentru împrumutul necesar achiziționării de certificate de CO2.
O faceți și pe a treia, dar oricum din 12 aprilie până pe 25 aprilie, CEO tot are timp ,,berechet” să cumpere cele 6-7 milioane de certificate de CO2 lipsă, necesare pentru a nu rata conformarea. Și dacă ziceți și un Amin oricum CEO nu va depăși perioada necesară pentru a înscrie certificatele cumpărate pe ultima sută de metri în registrul de noxe de la Bruxelles.
Și astfel cum să nu crezi în Boza? Luați exemplu de la cele care îl privesc ca pe un zeu, care-i tot un fel de Dumnezeu. Nu?
Pentru încheiere, că se termină melodia, pe care Boza îl preferați pe cel care putea cumpăra certificatele la timp, nu mai crea un prejudiciu CEO, dar nu mai reinvestea în titluri, gen managerul anului, sau pe cel care nu a cumpărat certificatele, a creat un prejudiciu companiei, este managerul anului, dar se distrează des pentru că muncește mult?

Puțină lumină și pentru Patromin?
Și dacă mai aveți totuși dubii, faceți cumva să nu le mai aveți. Boza e și șef la Patromin, iar cine a ocupat această funcție, a avut și capre și mandate de senator. De Gorj, că nu de Medgidia!
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here