Cum începe școala în Gorj!

1294

* Sute de școli verificate

O comisie mixtă constituită în baza ordinului prefectului de Gorj, Iulian Popescu, a verificat situația celor 438 de unități de învățământ preuniversitar. Astfel, la nivelul județului Gorj vor funcționa un număr de 438 unități de învățământ preuniversitar, din care 129 în mediul urban și 309 în mediul rural.
Dintre acestea, 430 unități de învățământ se regăsesc în sistemul de învățământ de stat și 8 în cel privat, 120 fiind cu personalitate juridică, iar 318 fără personalitate juridică. Din totalul de 438 de unități de învățământ, 14 dintre acestea sunt reprezentate de cluburi ale elevilor și copiilor (5), școli postliceale (4), Palatul Copiilor (1), Clubul Școlar Sportiv (1), Centrul Județean de Excelență Gorj (1), respectiv 2 structuri sportive cu sediul în incinta Liceului cu Program Sportiv Târgu-Jiu și Colegiului ,,Mihai Viteazul” Bumbești-Jiu, arată Prefectura Gorj într-un comunicat de presă.

Câte școli sunt păzite!
Prefectura mai arată că, din punct de vedere al asigurării cu pază și dotării cu sisteme tehnice de alarmare împotriva efracției (sisteme de supraveghere video și sisteme de alarmare antiefracție), situația unităților de învățământ preuniversitar se prezintă astfel:
• 296 sunt dotate exclusiv cu sisteme tehnice de alarmare împotriva efracției(sisteme de supraveghere video și sisteme de alarmare antiefracție), din care 66 în mediul urban și 230 în mediul rural;
• 52 dispun atât de pază umană cât și de sisteme tehnice de alarmare împotriva efracției (sisteme de supraveghere video și sisteme de alarmare antiefracție), din care 41 în mediul urban și 11 în mediul rural;
• 90 nu dispun nici de pază umană și nici de sisteme tehnice de alarmare împotriva efracției, din care 22 în mediul urban și 68 în mediul rural.
Poliția are în responsabilitate 340 din numărul total al unităților de învățământ preuniversitar, jandarmeria 29, iar poliția locală 69, fiind acoperite toate unitățile școlare din județul Gorj.
Din totalul de 438 unități de învățământ preuniversitar un număr de 5 unități școlare nu au gard împrejmuitor, fiind vorba despre Grădinița cu Program Normal – Tismana, alte trei grădinițe și o școală în mediul rural (Grădinița cu Program Normal nr. 1 Bustuchin, Grădinița cu Program Prelungit Bustuchin, Grădinița cu Program Normal Scrada și Școala Primară Scrada, Berlești.
De asemenea,120 unități de învățământ au personalitate juridică, iar acestea își desfășoară activitatea în 527 de clădiri cu destinația „unitate de învățământ”, din care: 203 clădiri dețin autorizație de securitate la incendiu; 279 de clădiri nu necesită autorizație de securitate la incendiu;45 de clădiri nu sunt autorizate privind securitatea la incendiu, iar din acestea 44 dețin aviz de securitate la incendiu.
La nivelul județului Gorj, în perioada analizată au fost încheiate un număr de 18 protocoale de colaborare încheiate între unitățile de învățământ și I.S.U. Gorj.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here