Cum aruncă PNL Gorj la gunoi un sondaj de 25.000 de lei: Candidatul Pau e rudă cu Vâlceanu

508

Miliardarul Ion Pau rămâne, se pare, deocamdată, cea mai bună variantă aleasă de către Tudor Barbu pentru o candidatură a unui liberal la Primăria Târgu-Jiu, cu atât mai mult cu cât afaceristul e și rudă cu celălalt copreședinte al PNL Gorj, Dan Vâlceanu. De altfel, ieri, niciunul dintre cei doi nu au contestat, în spațiul public, informația publicată, miercuri, de către Gorjeanul, deși au avut ocazia să facă ambii asta în conferința de presă ținută ieri, în aer liber, de către Vâlceanu și Barbu la Motru. Cei doi și-au pregătit însă explicațiile pentru cei cinci liberali, în BPJ-ul de joi seara, mai ales că respectivii au intrat în cursa pentru primăria municipiului, convinși fiind că doar unul dintre cei sondați va și fi ales, în final, pentru candidatură. Mai mult, respectivii necesită explicații mai ales că fiecare dintre cei cinci a plătit din propriul buzunar câte 5000 de lei pentru a face figurație într-un sondaj despre care Tudor Barbu a dat de înțeles, public, că nu are nicio importanță.

Cei cinci liberali intrați în sondajul, cu rezultate încă secrete, pentru Târgu-Jiu s-au simțit lezați, în ultimele două zile, de declarațiile publice ale lui Tudor Barbu cel care spunea marți, la un post de radio din municipiu, că partidul are un candidat nou pe care îl poate folosi în cursa cu Florin Cârciumaru în caz de o așa-zisă forță majoră. Barbu chiar vorbea de calamități în urma cărora cei cinci ar putea deceda subit ori de obținerea de către aceștia a unor rezultate extrem de slabe, de sub 10%. “Strategia” lui Barbu a fost una care l-a cam lăsat fără piuit la Motru, în fața jurnaliștilor, subiectul “noul candidat” nemaifiind deschis demult de prea vorbărețul politician.
Barbu și-a pregătit, cu siguranță, spiciul pentru candidații liberali sondați pe banii lor care nu cunoșteau noile planuri ale echipei de la vârful PNL Gorj. De altfel, unul dintre cei sondați, Marian Rotaru, nu s-a ferit să-i arate obrazul lui Tudor Barbu. “Domnul Tudor Barbu a avut o ieșire neinspirată(..). Sincer nu am înțeles această declarație și nu numai eu, nu a înțeles-o aproape nimeni pentru că a fost o declarație aruncată așa, că dacă am avea sub 10% ori dacă se întâmplă ceva cu cineva. Dacă se întâmplă ceva se întâmplă cu unul, nu cu toți cinci… În sfârșit vom clarifica acest lucru în această seară în ședința de BPJ. Vom vedea dacă se mai tărăgănează mult cu această listă..”, a declarat Rotaru menționând că nu i se pare normal ca să fie nominalizat candidat o persoană din afara sondajului.

Cumnații din familia Vâlceanu!
Atât Rotaru, cât și restul celor sondați s-au ferit să spună public, ieri, însă numele lui Pau, mai ales că unii dintre liberali știu că afaceristul ar fi acceptat nu numai de către Barbu, ci și de către Dan Vâlceanu. Asta deoarece sora lui Vâlceanu este cumnată cu copilul lui Ion Pau. Mai exact sora copreședintelui PNL Gorj este căsătorită cu fiul lui Coica, în timp ce fiica aceleiași familii este căsătorită cu fiul miliardarului Pau. În atare condiții, normal că Vâlceanu nici nu poate spune nu unei astfel de candidaturi, chiar ar încuraja-o.
Intrarea în cursă a lui Pau, deocamdată neștiindu-se dacă și respectivul este de acord cu propunerea PNL Gorj, ar aduce însă un plus de neseriozitate organizației, care ar dovedi că își bate joc de proprii oameni și doar interesul primează.

Vâlceanu a preferat să-și anunțe candidatura
În loc să spună ceva despre noul candidat jurnaliștilor chemați la Motru, Dan Vâlceanu a preferat, ieri, să-și anunțe candidatura la președinția Consiliului Județean Gorj, candidatură care, se pare, nu necesită nici măcar un sondaj de opinie ce ar fi trebuit să fie plătit de către copreședintele organizației. “Sunt omul care va deschide judeţul Gorj spre dezvoltare şi spre un trai mai bun. Vreau să vă spun din start că această campanie a noastră la locale va fi dominată de un gând şi de o idee care nu a mai fost niciodată pusă în practică în judeţul Gorj: voi fi candidatul care spune gorjenilor adevărul”, a precizat Dan Vâlceanu. De altfel un adevăr așteptăm și noi și cei cinci candidați ai PNL pentru Primăria Târgu-Jiu, dar vom vedea dacă îl vom și primi.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here