Cum arată după modernizare trei secții ale Spitalului Județean

550

Trei secții ale Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu au fost modernizate cu bani de la bugetul județean. Investiția a depășit 2,7 milioane lei fără TVA.

„Complementar proiectelor finanțate din fonduri europene pe care le are în derulare la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj realizează și investiții de reabilitare și modernizare a unității spitalicești cu fonduri alocate din bugetul propriu al județului. La acest capitol, a fost finalizată o nouă investiție de modernizare a trei secții din structura de funcționare a unității spitalicești, Medicină internă I, Gastroenterologie și Neonatologie, care se află în corpul de clădire situat pe strada Progresului nr. 18 din Târgu Jiu”, a anunțat Consiliul Județean Gorj.
Astfel, s-a intervenit prin lucrări de arhitectură pentru amenajări interioare la toate spațiile destinate atât cadrelor medicale, cât și pacienților (saloane, săli de tratamente, cabinete medici, săli de mese, holuri, grupuri sanitare în unele saloane, inclusiv grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilități), au fost reabilitate și modernizate instalațiile electrice, termice și sanitare, cele trei secții fiind dotate cu sisteme de detectare, semnalizare și avertizare incendiu.
Recepția la terminarea lucrărilor a avut loc la finalul lunii august. Investiția s-a ridicat la 2.705.415,11 lei fără TVA.
De la începutul anului și până în prezent, în Secția Medicină Internă au fost internați 1.054 de pacienți, dintre care 213 pe Compartimentul Nefrologie.
„Compartimentul de Nefrologie este singura structură din județul Gorj care asigură monitorizarea, spitalizarea pacienților cu patologie nefrologică, precum și pentru cei aflați în stadiul predialitic sau pentru cei care necesită inițierea tratamentului de substituție a funcției renale prin hemodializă”, a transmis Spitalul Județean.
I.I.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here