Culorile anului 2019 în modă…

1073
A model walks the runway during the Balmain Homme Menswear Fall/Winter 2018-2019 show as part of Paris Fashion Week on January 20, 2018 in Paris, France. Photo by Alain Gil-Gonzalez/ABACAPRESS.COM

… vor reflecta tendințele spre care se îndreaptă întreaga industrie a fashion-ului, și anume: eleganță, rafinament, originalitate și prestanță. Culorile anului 2019 în modă reprezintă, de fapt, linia pe care o vor urma designerii de fashion și tendințele care vor fi adoptate de majoritatea populației din acest punct de vedere. Desigur că, mai ales în materie de cromatică, există foarte mulți nonconformiști care preferă să se ghideze după propriile gusturi, acesta fiind motivul pentru care articolul de față prezintă câteva aspecte general valabile pentru moda anului 2019 și cromatica acesteia.

Roz pudrat este o culoare care nu se va demoda niciodată și se va purta din ce în ce mai mult. În 2019, rozul pal înseamnă eleganță și rafinament, întrucât o ținută dirijată de această nuanță transmite încă de la primul contact vizual ideea de scump. Un alt motiv pentru care rozul pal este una dintre culorile anului 2019 îl constituie adaptabilitatea, rozul pal putând fi purtat atât pe o rochie de mireasă, cât și pe un pardesiu gros în prag de iarnă. Eșarfele, pălăriile franțuzești sau gențile în nuanța aceasta de roz pudrat dau un ton extrem de luxos întregii ținute, dar și un aer primăvăratic, romantic, de inspirație vintage.
Burgundy este o nuanță puternică, specifică pentru culorile anului 2019. Fiind foarte adaptabilă, această culoare poate fi purtată atât pe articolele de îmbrăcăminte, chiar și pe cele masive (ca blănurile!), cât și pe pantofi sau accesorii. Burgundy este o nuanță preluată din moda franceză, fapt pentru care emană un sex-appeal deosebit, un aer luxos și misterios.
Lila, o nuanță clasică, elegantă, care va fi indispensabilă pentru moda anului 2019. Această nuanță se va purta, în principal, pe accesorii mici și pe articole de îmbrăcăminte confecționate din materiale foarte ușoare. Lilaul este o nuanță care trebuie purtată cu atitudine, căci inspiră o doză de feminitate absolută, dar și un romantism specific începutului de secol. Este indicat să nu purtați această nuanță pe materiale grele, ca stofa sau cașmirul, ci mai degrabă pe mătase și dantelă.
Albastru marin – lista pentru culorile anului 2019 în modă ar fi fost incompletă fără o nuanță de albastru, iar cel marin este clar că nu poate să dea greș în nicio combinație vestimentară. Deși este o nuanță rece, care se poartă cu precădere în sezonul toamnă-iarnă, albastrul marin poate fi prezent într-o mulțime de ținute, fie ele office, casual sau festive. Spre exemplu, albastrul marin poate fi purtat pe întreaga perioadă a anului pe rochiile de seară, pe pantofii cu toc și pe poșete de dimensiuni reduse. Un astfel de element conferă un oarecare mister ținutei, dar și o prestanță aparte.
Non-culorile – albul și negrul vor face și ele deliciul designerilor în 2019, acestea fiind printre elementele cu care se poate jongla foarte bine. Spre exemplu, în moda anului 2019 se vor purta foarte mult articolele în nuanța laptelui (un alb cu o tentă gălbuie) sau nuanțele de negru cu particule sidefate. Accesoriile într-o nuanță de alb murdar, prăfuit, trimit și ele la zona de vintage, la lux și opulență.
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here