Culisele politicii portocalii

369

RusetMai mulţi reprezentanţi de seamă ai Partidului Democrat – Liberal din zona Motrului sunt supăraţi pentru faptul că unii dintre colegii lor sunt interesaţi să răspândească zvonul despre plecarea senatorului lui Ion Ruşeţ din partid.

Ei spun că Ruşeţ trebuie să ia conducerea partidului, ca să se termine odată cu bălăcăreala dintre conducerea de la centru şi teritoriu, amânunt greu de suportat până şi de primarii acestui partid.

L-am contactat telefonic pe senatorul Ruşeţ, care ne-a declarat: „nu am discutat cu nimeni despre ieşirea din PDL, deşi pe căi ocolite, mai mulţi politicieni din actuala Opoziţie mi-au sugerat că ar fi o soluţie benefică pentru politica din Gorj. N-am discutat cu nimeni o asemenea soluţie şi, în consecinţă, n-am de ce să părăsesc partidul în aceste momente grele. Eu ştiu că lumea ne-njură pentru măsurile dure luate într-un moment excepţional, dar şi pentru non-performanţa guvernamentală. Gorjenii trebuie să ştie că în lumea economică singura modalitate de comunicare este profitul investiţional. Eu vin din lumea sindicatelor, acolo unde toată lumea cere drepturi, dar sunt obligat să judec gospodăreşte, împărţim şi consumăm ce avem. Aceasta reproşez eu PDL-ului din Gorj – lipsa de transparenţă a managerilor economici şi deciziile neexplicate, care se iau peste noapte. Dacă motrenii vor picheta locuinţa mea de la bloc, voi coborî în scară să stau de vorbă cu ei, pentru că şi eu am aceleaşi greutăţi, ca orice om.”

Ruşeţ era în drum spre Bucureşti, iar la colţul străzii, lumea comentează cât de des este văzut Ruşeţ în muncipiul Motru, în raport cu deputatul Sever Militaru, deşi Colegiul Senatorial este de trei ori mai mare decât Colegiu IV Gorj. Din păcate, Ruşeţ nu are timpul fizic necesar să stea la discuţii cu toţi cei care ar vrea să vorbească cu el, pentru că are un program încărcat, pe care îl respectă cu rigurozitate.

Recent, a fost observat într-o noapte când ieşea dintr-un local unde se celebra nunta unei cunoştinţe, după care, evident, s-a retras acasă. Împărţit între sindicate şi politică, senatorul Ruşeţ îşi respectă şi obligaţiile cetăţeneşti.

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here