Cuibul penalilor – Penitenciarul Târgu-Jiu

181

penitenciarCa o scurtă revenire asupra textului „Precizare”, publicat ieri şi primit din partea ANP, se cuvine a spune că directorul general(interimar) Marian Stancovici s-a ferit, bănuim, să semneze şi deci să se implice, el fiind un apropiat, ca prahovean ce este, al Robertei Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor.

A semnat „pentru” domnia sa Comisarul Florin Şerpe, şi el director general adjunct, cu semnătură îmbârligată ce se aseamănă cu a Chestorului Ioan Băla, cel recent demis de la cârma ANP pentru declaraţiile aberante despre „scenarii cu revolte şi grupuri de terorişti” închipuite de imaginaţia sa bogată. Oricum, faptul că ANP a promis o Comisie de specialişti care să analizeze situaţia semnalată de scrisoarea preotului capelan Mihail Groza e un pas înainte. Revoltătoare este doar antepronunţarea din „Precizare”, care nu face cinste conducerii interimare a ANP.

Lupul moralist „Polică”

raportDirectorul Penitenciarului Târgu Jiu, Ion Popescu, alintat „Polică”, face pe lupul moralist când sare pe preotul capelan. Alăturat reproducem dovada cum aceasta a trucat şi mânărit achiziţiile publice din Proiectul POSDRU, ce face obiectul cercetării penale a vreo 10(zece!) cadre ce încă îşi desfăşoară activitatea sub oblăduirea mai mult decât părtinitoare a domnului director. Toate cele zece cadre fiind urmărite penal de DNA Târgu-Jiu pentru dispariţia a nu mai puţin de 80.000 de euro, bani proveniţi de la Comisia Europeană.

Dovada licitaţiei trucate

Firma „Soundcreation” se adresa, la 24 octombrie 2011, prin care le reamintea că „aţi achiziţionat de la noi un sintetizator şi o chitară în urma unei oferte pe care v-am trimis-o. De asemenea am trimis către d-voastră şi 2 contraoferte de la alte 2 firme. Nouă(…) ne-a sosit o solicitare de la Guvernul României, departamentul anti fraudă prin care ne solicită o copie conform cu originalul a cererii d-voastră de ofertă pentru acea achiziţie. Aş avea rugămintea şi probabil ar fi bine şi pentru d-voastră să ne trimiteţi o cerere de ofertă în scris, semnată şi ştampilată. De asemenea ar fi bine să primim aceeaşi cerere şi pentru celelalte 2 firme a căror ofertă a ajuns la d-voastră. Aştept cu nerăbdare cererea de ofertă, iar pentru alte nelămuriri mă puteţi suna la nr: 0729…” Mulţumeşte pentru înţelegere Florin Crancu, probabil patronul ori administratorul firmei de care ex-directorul economic Ion Popescu se face că nu ştie nimic!

Timişoara şi mafia puşcăriilor

Întâmplător sau nu, firma „Soundcreation” face parte din „Media Crusher SRL” şi are sediul în Timişoara, pe Str. J.H. Pestalozzi nr. 22. De unde se trag ex-directorul general al ANP, Chestorul Ioan Băla, dar şi directorul general adjunct Comisar Florin Şerpe. Unul dintre emulii chestorului Ioan Băla, care l-a pus şi director la mai multe penitenciare şi abia apoi l-a avansat ca mână dreaptă la conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Nu este exclus ca şi alte puşcării din cadrul Proiectului POSDRU, în valoare de 2,5 milioane de euro proveniţi de la Comisia Europeană, să fie şi ele clienţii acestei firme sau a altora tot din Timişoara.

Ion Predoşanu

P.S. Deţinem şi alte date numai bune pentru DNA Gorj. La nevoie, le putem pune la dispoziţie pentru a progresa ancheta(I. Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here