Cu voie de la Mitropolia Olteniei – Jaf la drumul Săucii şi simulacru de judecată în sutană!

147

DSCN0858Ieri, am fost martorii oculari la modul jalnic cum trimişii Mitropoliei Oltenia cad la pace cu preotul paroh Marian Paraschiv, avarul care a supt câţiva ani de zile din sărăcia sătenilor pe care-ar fi trebuit să-i slujească! Vâlvătaia s-a aprins în satul Seuca, deşi nici cei din Hobiţa n-au scăpat de jecmăneala la care i-a supus unsul Domnului pe pământul altădată mănos şi roditor al satelor Hobiţa şi Seuca.

Pe care le păstoreşte duhovniceşte şi le scutură buzunarele enoriaşilor cu voie de la Primăria Peştişani, de la Protoieria II Gorj şi, după cum se vede, inclusiv de la Mitropolia Olteniei.

Col.(r) Gh. D. Brânzan, singur împotriva tuturor!

Singurul care luptă împotriva tuturor este colonelul Gheorghe D. Brânzan, cel care-a avut curajul să facă o petiţie către autorităţile capabile să intervină. Primarul comunei Peştişani, Florin Pavel, e primul care-a băgat capul în nisip, precum struţul. Doar consilierul local Constantin Fuiorea, dat afară din Biserica Hobiţa de dictatorul preot Marian Paraschiv, şi din Biserica Seuca, ieri, odată cu subsemnatul. Nu-i nimic, m-am conformat. Cică aş fi intrat neinvitat în casa lor. Aşa susţinea preotul Inspector Adrian Ivan. Şi eu care mă credeam în Casa Domnului. Ce mare eroare! Una, totuşi, pe care nu mi-o imput. Sunt născut în Peştişani, comuna Peştişani! Şi apare un presupus inspector în sutană, DSCN0861care iniţial adăstaseră la preotul inspectat, cu autoturismul cumpărat pe banii enoriaşilor Olteniei, ca să ce? Să afirme sus şi tare că eu n-am ce căuta acolo. Nu venisem nici cu maşina, nici cu portbagajul pe la părintele paroh Marian Paraschiv. Că inspectorul a înghiţit găluştele ce i se serviseră de către preot, ori de Părintele Protopop de Gorj, Cosmin Bălan, este treaba Domniei Sale. Aşa cum i-am şi spus când am părăsit Biserica Seuca, dat afară, de regulă cel mai deştept cedează. Nu ştiu dacă eu sunt acela, dar nu judec pe nimeni. „Dumnezeu să ne judece!”, aşa cum scria Grigore Vieru şi cântau Ion şi Doina Aldea Teodorovici. Cei dispăruţi din motive lumeşti, dar nu de moarte bună.

7 milioane de lei înmormântarea!

DSCN0863Printre gravele probleme reclamate de col.(r) Gheorghe D. Brânzan, în scris, de hobiţeni şi săucani verbal, cea mai mare este că preotul pe care Protoieria II Gorj îl ţine în braţe, iar trimişii Mitropoliei Oltenia, se căznesc să-l scoată basma curată sunt multe. Ce mai hulită este că până la judecata de ieri, nu de apoi, preotul hapsân pretindea câte 7 milioane de lei vechi de la fiecare înmormântare.

La Hobiţa, în numai trei săptămâni, au murit dintr-o săracă familie, Dogaru-fiul şi apoi Tatăl. Preotul a luat, acolo, un fleac de 14 milioane de lei vechi. Şi a raportat cât i-a mai rămas din sumă, după achitarea datoriilor faţă de Familia personală, de Protoierie şi de Mitropolie!

Parohia Hobiţa-Seuca, un SRL prosper!

Iar la Seuca, majoritatea oamenilor sunt pensionari de CAP şi trăiesc, dacă nu mor de foame, de azi pe mâine. Huzureşte familia preotului Marian Paraschiv, care-a transformat Parohia Hobiţa-Seuca, într-un SRL prosper! E adevărat că bate drumul prost Hobiţa-Seuca la volanul autoturismului său ultramodern DACIA Logan. Dar, se pare că el şi-a ales meseria asta. Din care se plângea că nu şi-a luat salariul de vreo două-trei luni. Atunci de ce nu lasă pe altul?

Mitropolia Oltenia apără pe (ne)curatul!

DSCN0866Aseară, am primit un telefon din partea unui săucan care insista să ne batem pentru adevăr! Să avem puţintică răbdare, până mâine. Şi vom afla toate aventurile şi afacerile necurate ale prea cuviosului preot paroh Marian Paraschiv. Om care-a fost de acord cu darea afară din Biserică a Consilierului Local Constantin Fuiorea, a mea şi a blândului Tică-Constantin Diaconescu, locuitor al comunei Peştişani, satul Seuca. Un alt Consilier Local al comunei Peştişani, nebăgat în seamă şi chiar nechemat pe la şedinţele strunite de primarul Florin Pavel. Nici ei, cei doi consilieri locali, adică, n-aveau calitatea de părtaşi la neregulile Domniei Sale! Despre modul cinic prin care se acoperă de către Mitropolia Oltenia păcatele avare şi lumeşti ale prea cuviosului părinte Paroh Marian Paraschiv citiţi-ne şi în „Gorjeanul” de mâine. Şi nu veţi avea ce pierde! Preotului paroh de la Hobiţa-Seuca – Marian Paraschiv, ironico-sarcastic şi stăpân pe situaţie, îi cerem scuze. Nu bănuiam că are relaţii aşa de sigure şi, deocamdată, stabile la Mitropolie! Echipa de trei preoţi cu rang înalt, printre ei fiind şi Protopopul Cosmin Bălan, cel care controlase prin 30 septembrie fărădelegile supusului lui şi al lui Dumnezeu – cetăţeanul cu rang de preot Marian Paraschiv.

(Va urma)

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here