Cu viitorul pe buze / Aleşii din Gorj şi-au votat Preşedintele!

227

Au dat un exemplu personal prezentându-se la urne, ieri, de la primele ore ale dimineţii. Este vorba despre aleşii din Gorj, care au plecat de acasă la secţiile de votare cu dorinţa ca şi restul cetăţenilor judeţului să îi urmeze pentru că absenteismul, într-o zi de maximă importanţă pentru ţară, nu face bine unei democraţii durabile. Cert este că aleşii au reuşit să motiveze gorjenii care au ieşit în număr mult mai mare la vot, decât la primul tur. Politicienii au votat pentru viitor, pentru un politician tânăr, pentru continuitate, pentru bunăstare şi pentru locuri de muncă.

foto 064De departe cel mai matinal la vot a fost, duminică, senatorul Mihnea Costoiu. Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a menţionat astfel la Târgu-Jiu, că a votat “pentru un tânăr politician, pentru un om care e capabil să unească România şi care va schimba faţa României”. Acesta a precizat că a ales să voteze “acasă, la Târgu-Jiu”, în colegiul în care a fost ales în funcţia de senator. “Am votat pentru un tânăr politician, pentru un om care e capabil să unească România şi pe români, care s-a ţinut de cuvânt şi sunt convins că va schimba faţa României. Astăzi, am votat pentru un om care a adus un gând bun pentru foarte mulţi oameni, pentru un om care a reuşit să arate că se poate, un om care ne-a redat mândria de a fi români. Şi sunt convins că astăzi acest om va reuşi să câştige”, a afirmat Mihnea Costoiu.

costoiuVot cu paşaportul diplomatic!
Costoiu, şeful PSD Diaspora, a votat cu paşaportul diplomatic pe lista suplimentară, menţionând la ieşirea din secţia de vot că nu i-a luat mult timp să completeze cererea aferentă. Totodată, el şi-a exprimat convingerea că numărul românilor din străinătate care se vor prezenta la vot în turul al doilea va fi mai mare decât cel din 2 noiembrie. “Nu mi-a luat foarte mult timp să completez cererea pentru lista suplimentară. Sunt convins că şi în diasporă vor vota foarte mulţi români, astăzi, mai mulţi decât au votat pentru 2 noiembrie. Din nefericire, sunt foarte mulţi cei din opoziţie care nu au venit sau nu au anunţat că vor veni în secţiile de vot şi orice om care lipseşte înseamnă îngreunarea procesului de votare, dar sperăm că, până la deschiderea urnelor, vor fi la secţiile de vot astfel încât să poată vota cât mai mulţi”, a conchis Mihnea Costoiu.

carciumaruCârciumaru, vot pentru o viaţă mai bună iar Călinoiu pentru locuri de muncă
Florin Cârciumaru, preşedinte al PSD Gorj, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru un preşedinte “care să asigure condiţiile pentru o viaţă mai bună”. “Am votat pentru un preşedinte al tuturor românilor, pentru o Românie unită, pentru o Românie mult mai respectată pe plan extern şi am votat pentru un preşedinte care să asigure condiţiile pentru o viaţă mai bună, pentru copiii noştri, pentru nepoţii noştri, pentru noi toţi”, a afirmat Florin Cârciumaru. El a votat la secţia 48 de la Şcoala Generală nr. 7 din cartierul Vădeni.
calinoiuŞeful Consiliului Judeţean Gorj a votat, duminică, la două ore distanţă de şeful PSD Gorj. Călinoiu a votat însă pentru locuri de muncă. “Primul gând vreau să-l adresez gorjenilor, să vină în număr mare la vot, să votăm pentru Gorjul nostru, să votăm pentru locurile de muncă din minerit şi garantarea acestora, să votăm pentru susţinerea agricultorilor şi fermierilor din Gorj, să votăm pentru tineri, să votăm pentru dascăli, pentru menţinerea spitalelor. Să votăm pentru cel ce poate să unească şi uneşte toţi românii de pretutindeni”, a declarat Ion Călinoiu. Şeful CJ Gorj şi-a exercitat dreptul la vot la Secţia numărul 34 din municipiul Târgu-Jiu, în incinta Colegiului Comercial “Virgil Madgearu”.

ionicaBebe-Viorel Ionică a votat pentru continuitate
Secretarul de stat în Ministerul pentru Societatea Informațională, Bebe Ionică, a ales să voteze la Câlnic. A preferat această localitate pentru că este una dintre cele în care a făcut campanie electorală și pentru că a dorit să transmită un semnal locuitorilor Colegiului I de deputați. “Am votat pentru continuitate, pentru ceea ce am început să facem acum doi ani jumătate împreună cu poporul român, pentru bunăstare, pentru tot ceea ce ne dorim să se întâmple bun în ţara asta. Mai important este că astăzi unirea, marea unire începe la Câlnic, odată şi cu votul pe care eu îl acord în această localitate. Este localitatea aparţinătoare Colegiului I, pentru care eu am făcut campanie în această perioadă şi mă bucur că astăzi sunt aici, alături de cetăţenii din Câlnic, oameni deosebiţi, pe care îi respect şi îi rog să vină în continuare la vot”, a declarat Bebe-Viorel Ionică, la ieşirea de la urne.

foto 083Pecingină vrea o Românie unită, liderii UNPR şi PC cu gândul la viitor
Social-democratul Gheorghe Pecingină, activ în campania electorală, a votat şi el cu gândul la viitor. “Am votat pentru o Românie unită, pentru o Românie unită nu doar la nivel declarativ, unită, aşa cum spune şi cântecul nostru, în spirit. Am speranţe foarte mari. Am votat pentru viitorul copiilor mei şi vreau să văd o Românie nu aşa cum a fost până acum, dezbinată, cu ură, vreau să văd o Românie frumoasă, unită”, a declarat avocatul Pecingină. Pentru un viitor mai bun s-a prezentat astăzi la urne și reprezentantul Guvernului în teritoriu. Prefectul a votat la liceul “Ion Mincu”, din Debarcader. Alin Văcaru s-a prezentat la Secția 44 din cadrul Colegiului Tehnic “Ion Mincu”, la ora 10.30, împreună cu soția și fiul său.
Liderii PC şi UNPR Gorj au votat, duminică, pentru un viitor mai bun şi pentru dezvoltarea economică a ţării. Preşedintele Partidului Conservator (PC) Gorj, Marius Borcan, a declarat că a votat “cu gândul că vom avea un viitor mai bun”. “Astăzi am votat pentru o ţară unită, pentru ca toţi românii să fie uniţi după această zi, pentru stabilitate în această ţară şi cu gândul că vom avea un viitor mai bun”, a spus Marius Borcan. El şi-a exercitat dreptul la vot la ora 7:00 la secţia din cadrul Şcolii Generale Bumbeşti-Jiu.
Liderul UNPR Gorj, Gheorghe Cocină, a declarat că a votat cu gândul la dezvoltarea economică a ţării şi crearea de locuri de muncă.
“Am votat pentru o echipă preşedinte-premier care să lucreze în consens, o echipă care să aibă în vedere dezvoltarea economică a ţării, să aibă în vedere crearea de locuri de muncă pentru tineri, să aibă în vedere dezvoltarea fluxului de investiţii, atât publice, cât şi private. Le transmit tuturor gorjenilor să iasă la vot, să voteze pentru binele României”, a afirmat Cocină.

Vâlceanu, cu gânduri bune la urne
Preşedintele PDL Gorj, Dan Vâlceanu, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru păstrarea verticalităţii, spunând că a venit la vot cu gânduri bune pentru ţara sa, de a menţine o cale europeană.
“Am venit la vot cu gânduri bune pentru ţara mea, cu gânduri de a ne menţine o cale europeană şi a nu deraia, aşa cum am văzut că se poate întâmpla, de la principiile şi calea pe care ne-am ales-o înainte cu câţiva ani şi de a ne păstra verticalitatea şi de a rămâne europeni”, a afirmat Dan Vâlceanu. El a menţionat că la sediul filialei partidului este un centru de comandă pentru monitorizarea prezenţei la vot şi numărătoarea paralelă. “Dacă sunt situaţii de maximă urgenţă, voi pleca şi în teritoriu şi atunci era necesar să votez la prima oră”, a precizat Dan Vâlceanu.
Colegul acestuia de la PNL, Dian Popescu, a declarat că a votat pentru democraţie. “Am votat pentru o democraţie reală, este greşit şi cred că românii înţeleg şi permanent au înţeles că nu poţi lăsa puterea unei singure grupări politice”, a afirmat Popescu. El şi-a exprimat dreptul la vot la Secţia numărul 19 de la Liceul Teologic din municipiul Târgu-Jiu.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here