Cu un joc fără orizont, Pandurii a cedat din nou pe teren propriu – Fotbal? Doar un Piccolo!

335

Pandurii confirmă criza chiar și după succesul de la Dinamo, pierzând acasă cu CFR. Cupele europene redevin o iluzie după ce timp de o săptămână Europa le-a fost din nou aproape elevilor lui Pustai.

Cristi Pustai plânge încă absența lui Matulevicius însă la o mai atentă privire asupra jocului echipei se poate spune că nu lipsa vârfului percutant este cea mai mare problemă a Pandurilor. Cândva o echipă cu o posesie foarte bună, depășită la acest capitol doar de Steaua, Pandurii suferă acum la acest capitol, iar construcția este ca și inexistentă în jocul târgujienilor, care n-au avut nicio fază de acest gen în întreg meciul cu CFR Cluj. Pandurii a fost incapabilă să conducă balonul în această partidă pe niște trasee care să aducă pericol porții ardelenilor, așa că pasa lungă a fost singura armă a elevilor lui Pustai. Singura mare ocazie a venit în minutul 39 după pasa în adâncime a lui Erico pentru Giusti, argentinianul irosind nepermis o situație de unu la unu cu care nu avea să se mai întâlnească pe parcursul meciului. Nici CFR-ul n-a avut nimic de arătat la Târgu Jiu, doar câteva șuturi prost cadrate și norocul ultimei faze, când Piccolo a înscris cu capul, după un corner executat de Djokovic și un balon prelungit cu capul spre colțul lung de Rada.

Din nou fără gol marcat, din nou gol primit…
Partidele de pe teren propriu ale Pandurilor disputate în 2014 par a intra într-un tipar. Dacă în primul joc Pandurii a reușit să înscrie un gol din penalti și a obținut un punct, în următoarele două n-a primit penaltiuri, e drept nici nu a avut vreunul, și le-a pierdut pe ambele primind goluri în finalurile de joc. “Sunt supărat pentru că până la urmă era bun şi un egal, la fel şi cu Chiajna. Am luat în fiecare meci de acasă câte un gol de felul acesta”, a concluzionat Cristi Pustai după meciul pierdut de echipa sa în fața CFR-ului.

Prea multe mâini moarte
În analiza eșecului Pandurilor poate fi pusă în discuție și proasta inspirație a antrenorului, în garnitura trimisă pe teren existând prea mulți jucători care nu și-au făcut mai deloc simțită prezența în joc. Ciucur a fost unul dintre jucătorii care, prin prestația de pe teren, a demonstrat că nu merita locul de titular, iar Pustai nu a simțit că jucătorul său de bandă este total ieșit din formă. Și celălalt jucător de bandă a făcut un joc slab în prima parte și foarte slab în cea de-a doua, până la schimbare. Nicoară a avut în față un adversar pe care trebuia să-l depășească ușor, pe Maftei, a reușit în câteva rânduri, dar după ce a făcut acest lucru n-a găsit niciodată continuarea potrivită a fazei. În partea a doua a gâfâit și a pierdut mingi la mijlocul terenului. Elton a fost bun la recuperare, dar inutil când construiești, incapabil să dea drumul la minge. După scoaterea din teren a lui Giusti și introducerea lui Bud, Pandurii n-a mai avut nicio ocazie reală la poarta CFR-ului. Atacantului adus în iarnă ar trebui să-i expire mandatul de încredere acordat de tehnician, care, pentru a-i face loc pe banca de rezerve lui Bud i-a lăsat în afara lotului pe Shamsin și dos Santos, jucători care, chiar dacă au și ratări la activ în această primăvară, au cel puțin de trei ori fiecare mai multe faze de poartă decât cel preferat de tehnician până acum.

cls15p“A fost un meci între două echipe care au încercat să se blocheze reciproc. Ne-am rezumat la a bloca pe cât posibilul adversarul şi de a avea câteva contre în benzi de unde nici ultima pasă şi nici centrarea nu au avut calitate. Am avut şi acea mare ratare, dar era un meci care se putea termina la egalitate 0-0. Am făcut un joc lipsit de consistenţă cu o posesie mult mai slabă”, Cristi Pustai, antrenor Pandurii Târgu Jiu.

“Am făcut un meci bun per total şi la final e o victorie meritată. Se putea termina 0-0 sau 1-1 pentru că şi ei au avut ocazii. Sunt bucuros că am câştigat şi vreau ca la meciul următor să scot maxim. Ştiam că e un meci greu, dar sunt două echipe valoric echilibrate. Eu îmi doresc să prindem locul 4, aş minţi să spun că am renunţat deja. Nu este adevărat, eu îmi doresc, sperăm, dar vedem la final. Nu e uşor”, Vasile Miriuță, antrenor CFR Cluj.
Cristi Constantinescu

1 COMENTARIU

  1. De ce nu intra in teren Prunariu , Ciurel , Calinoiu , Carciumaru , David , Pecingina si Pigui , poate dau si ei vreun gol fiindca ei sunt marii specialisti in fotbal care au distrus echipa in nebunia lor de distrugere a lui Condescu . Multumim din inima PSD Gorj pentru distrugerea echipei Pandurii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here