Cu tunurile pe șefii CEO și liderii sindicali!

5285

* Liderul Solidaritatea 2013 cheamă Corpul de Control al Ministerului Energiei pentru a verifica primele și indemnizațiile primite de Directoratul companiei, având în vedere că ,,șefii CEO primesc 1.500 de lei pe ziua de concediu”;
* Protestele se mută în fața CEO!

Inițiatorul protestelor care au loc zilnic în centrul municipiului Târgu-Jiu de șase luni de zile, Nicu Bunoaica, a avut o replică extrem de dură la cele spuse de Constantin Mitrescu, liderul Sindicatului Energia Rovinari.

La protestele începute în februarie, declanșate de Nicu Bunoaica, s-au alăturat imediat viceliderul Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, și Constantin Crețan, lider al sindicatului Lignitul Oltenia. Manu Tomescu este secundul lui Constantin Mitrescu și unul dintre salariații CEO care a fost prezent zi de zi în Piață, fiind una dintre cele mai importante voci care au strigat în stradă, alături de Nicu Bunoaica, să fie recunoscute condițiile de muncă deosebite în care muncesc minerii și energeticienii. O declarație controversată a lui Constantin Mitrescu, potrivit căreia Sindicatul Energia Rovinari este inițiatorul legii pentru care s-au luptat protestatarii jumătate de an, l-a enervat pe Nicu Bunoaica.
Constantin Mitrescu a spus la Radio Infinit că demersurile pentru reducerea vârstei de pensionare au fost făcute, încă din ianuarie, de sindicatul Energia Rovinari, lăsând să se înțeleagă că protestele care au început în februarie aparțin sindicatului pe care îl conduce. Revendicarea lui Mitrescu a pus paie pe foc peste animozități mai vechi între liderii Bunoaica, Mitrescu și restul șefilor de organizații sindicale mari. În replica lui, Bunoaica anunță război total împotriva celor care vor să se cațăre pe meritele celor din Piață: ,,Nu o să-i las să ne confiște protestele, pentru că eu am fost inițiatorul lor și nimeni altcineva. Lângă mine au venit imediat Manu Tomescu, care face parte din sindicatul lui Mitrescu, dar a fost alături și a luptat pentru reducerea vârstei de pensionare în fiecare zi, alături de mine și colegii Tivig, Ijac, Păuna. Nu vreau să-și asume nimeni acest protest. El aparține Sindicatului Solidaritatea 2013”, spune Nicu Bunoaica.

Sediul CEO, luat cu „asalt”
Liderul Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, a anunțat că protestele se vor muta în fața companiei, săptămâna viitoare. De această dată, el va cere desființarea departamentului de inspectori sociali. Șefii organizațiilor sindicale sunt angajați la CE Oltenia, pe funcțiile de inspector social: ,,Acest departament trebuie să dispară! Să-mi arate un inspector din ăsta vreun raport întocmit, în care cer rezolvarea problemelor din cariere sau termocentrale. Noi muncim, cârpind utilajele și punându-ne viața în pericol. Vreau să văd, în calitatea lor de inspectori sociali, cum au rezolvat problemele cu care se confruntă fiecare miner și energetician din CEO. Să-mi demonstreze ei că nu au tăiat frunză la câini pe salarii de la 7.000 la 12.000 de lei. Nu se mai poate așa! Voi picheta sediul CEO de marți dimineața, nu oblig pe nimeni să vină alături de mine. Cei care vor să-i apere pe boșii sindicali, ei fiind creația lui Condescu, sunt liberi să stea acasă. Dar eu voi lupta pentru desființarea departamentului de inspectori sociali fiindcă este inutil și vreau ca marii lideri să meargă la muncă! Vor veni lângă mine cei care conștientizează că șefii CEO se ghiftuiesc cu salarii și prime uriașe, în timp ce se închide compania, și cei care s-au săturat de liderii cumpărați”, a mai spus Nicu Bunoaica.

Acesta va picheta sediul administrativ al companiei, solicitând Ministerului Energiei să trimită Corpul de Control la CEO, cu următoarele puncte.
„Voi trimite document către Ministerul Energiei și către prim-ministrul Cîțu în care voi cere o verificare a indemnizațiilor și primelor primite de Directoratul companiei. La punctul 2, cer desființarea departamentului sindical, înființat fără rost în urmă cu câțiva ani. De asemenea, cer Ordonanță de Guvern pentru personalul TESA, în care solicit reducerea vârstei de pensionare cu opt ani, față de vârsta standard. În același timp, cer, pentru cei care rămân în companie până la final, să aibă patru ani venit de completare, plus 10.000 de euro în cardul de salarii din banii europeni, așa cum primesc cei din Valea Jiului. Voi scoate în stradă și TESA!”, a mai anunțat Nicu Bunoaica.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here