Cu sprijinul lui Costoiu – Proiecte de aproape 67 de milioane de lei pentru Gorj

290

În domeniul educaţiei şi al cercetării, Mihnea Costoiu, candidatul PSD la alegerile parţiale, anunţă proiecte de aproape 67 de milioane de lei pentru Gorj. Proiectele vizează atât mediul universitar, cât şi cel preuniversitar.

Totalul fondurilor atrase pe aceste proiecte este de 66.816.892 lei din care Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu îi revine 12.952.140 lei, cu o contribuţie corespunzătoare de 259.048 lei. “Aceste proiecte vor contribui atât la creşterea calităţii procesului educaţional din Universitate, dezvoltarea resursei umane şi pregătirea corespunzătoare a viitorilor absolvenţi, cât şi la îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale a Universităţii. De asemenea un proiect are drept grup ţintă formarea cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, iar un alt proiect abordează antreprenoriatul rural”, a anunţat ministrul Costoiu. Grupul ţintă aferent acestor proiecte este compus atât din studenţi, din partea Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, fiind vizaţi să participe la aceste proiecte 3.390 de studenţi de la licenţă şi masterat, cât şi din 60 de cadre didactice din Universitate, 250 de profesori din învăţământul preuniversitar şi 740 de specialişti din rural.
Pentru mediul Preuniversitar totalul fondurilor atrase pe aceste proiecte este de 28.110.034 lei. “Aceste proiecte vor contribui atât la creşterea gradului de promovabilitate la examenul de bacalaureat, în vederea unui acces mai facil la nivele superioare de educaţie şi acces la o piaţă a muncii competitivă şi inclusive, cât şi la creşterea şanselor de promovare cu succes a examenelor naţionale de la finalul clasei a Vlll-a sau dezvoltarea de intervenţii nonformale extracurriculare inovatoare, cu accent pe dezvoltarea abilităţilor personale ale elevilor din clasa a V-a şi a Vl-a”, a mai spus Costoiu.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here