Cu sprijinul cetăţeanului Traian Băsescu – „Autonomia şi autoguvernarea Ardealului” pe banii Primăriei Joseni şi a CJ Harghita

672

Politica paşilor mărunţi aplicată de Ungaria şi, mai ales, de partidele etnice maghiare din România în cârdăşie cu pretinşii preşedinţi de la Cotroceni dă rezultate. Iar românii din Transilvania – urmaşii celor care-au pătimit şi murit nu numai la Ip şi Treznea în judeţul Sălaj – nu mai ştiu ce să creadă. În campaniile electorale de anul trecut, pentru alegerile locale din 19 iunie 2012, dar şi la cele parlamentare din 9 decembrie alianţa aflată la guvernare una a promis şi alta face. Practic, a respectat doar participarea UDMR la guvernare. În rest, s-a renunţat la înlăturarea de la Palatul Cotroceni a cetăţeanului universal – azi mâine cu imunitate NATO – Traian Băsescu. Constituţia cea nouă şi revizuită se amână, probabil regionalizarea şi ea neexistând aprobare de la Budapesta…

Ca-n zicala cu „cei patru evanghelişti sunt următorii trei: Luca şi Matei” şi la cârma ţării ar trebui să existe tot vreo patru. Preşedintele a rămas suspendat şi îndeplineşte rolul de Guvernator al coloniei încă numită România, pe numele său Traian Braunovici-Băsescu (numele ultim, cu care-i cunoscut, fiind împrumutat de la al doilea soţ al mamei sale – ofiţerul de armată Băsescu, cel care l-a înfiat, după ce Braunovici Senior plecase în Israel, prin 1971), primul ministru Victor Ponta este în concediu la Miami(SUA) – pe banii lui şi ai soţiei -, Preşedintele Senatului – Crin Antonescu, vocal în cazul campaniilor electorale, s-a dat la fund, deşi ar fi după Constituţia actuală al doilea om în stat, iar Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, dă cu bâta-n baltă de parcă şi el ar fi semnat Pactul de coabitare.
De vreo câţiva ani, circulă prin Transilvania toţi chemaţii şi nechemaţii de la Budapesta. Liderul partidului FIDESZ – Viktor Orban, totodată şi premier, este prieten la cataramă cu numitul Traian Băsescu, cu care mai bea câte-o cinzeacă de palincă şi pun interesele maghiarimii la cale. Anul trecut, Viktor Orban le-a cerut maghiarilor din Transilvania să nu se prezinte la vot, iar anul acesta e rândul lui Băsescu să-l ajute pe amicul său, marele inamic al României – Viktor Orban. Care Viktor Orban a fost la Băile Tuşnad acum vreo două săptămâni. În fond, FIDESZ e şi el tot partid naţionalist. Ce face parte din PPE, ca şi PDL!
La finele săptămânii trecute, într-un sat din comuna Joseni – la o pensiune a unui maghiar din România care nu le-a cerut celor de la paridul extremist Jobbik niciun sfanţ – s-a desfăşurat fără ca vreo persoană „dintre cei patru evanghelişti” numiţi mai sus să deschidă pliscul ! Mă rog, primul ministru Victor Ponta se aflăî în concediu, lăsându-l la comandă pe generalul de armată făcut la apelul de seară Gabriel Oprea – pe post de înlocuitor de prim ministru – el fiind mai prieten cu Băsescu decât cu adevărul.
Toate zilele petrecute la Joseni au avut tineri maghiari din Ardeal, ONG-uri din Ungaria fiind susţinute financiar de Primăria Joseni şi de Consiliul judeţean Harghita. Pe bani publici, cum ar veni. Deci statul român susţine o tabără în care s-au dezbătut problemele autonomiei şi autoguvernării Ardealului. Cu steaguri ale statului Ungaria şi cântece revanşarde ale membrilor şi susţinătorilor partidului extremist Jobbik. Ce-a fost la gura liderului Vona Gabor ştie cu siguranţă cetăţeanul Traian Băsescu, informat de SRI!
Culmea stupizeniei, locatarul ilegal al Palatului Cotroceni – unde ocupă locul lui Ceauşescu, fiind singurul preşedinte al României care-a pătruns în biroul Dictatorului, s-a făcut că plouă. El are treabă cu infrastrucrura rutieră a judeţului Arad, unde s-a întâlnit cu finul său – Gheorghe Falcă -, presupus strângător al dijmuielilor vameşilor. Şi fiind el – Guvernatorul TB – mult prea ocupat, al doilea om în stat, Crin Antonescu, extrem de guraliv cândva, a tăcut mâlc de data asta. Al treilea om în stat ar fi Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Nici dinspre Zgonea n-au apărut vorbe de ocară la adresa declaraţiilor antistatale ale lui Vona Gabor. Deh, şi Valeriu Zgonea avea treabă şi se făcea că lucrează. Vizita infrastrucrtura rutieră a judeţului Maramureş. Adică, tot un judeţ producător de palincă.
Chiar aşa, nu mai există politicieni români? Iată că, totuşi, Mircea Duşa a zis ceva. Dar nu în calitate de ministru al Apărării, ci de vicepreşedâinte al PSD. Cam deochii lumii: „Declaraţiile extremiste ale liderului Jobbik trebuie respinse cu fermitate”, fiind parţial convins că nimeni nu va avea de câştigat de pe urma deteriorării relaţiei româno-ungare. Vai, ce se înşeală! Cum nimeni? Budapesta – partidele Jobbik şi FIDESZ – ambele membre ale Parlamentului Europei.
Şi ca să tremure extremiştii maghiari, de la Jobbik, de frică, s-a mai oferit deputatul PSD Bogdan Diaconu să dea un comunicat prin care anunţă că va iniţia un proiect de lege pentru interzicerea extremismului. La toamnă, la anul şi la mulţi ani…
A băgat, iarăşi, capul în nisip precum struţul ministrul de Externe al Coloniei încă numită românia – Titus Corlăţean. Cine zicea că e un bun diplomat se înşeală.
Orice comentariu în plus este nepotrivit. Cu voie de la Bucureşti şi, mai ales, de la Traian Băsescu în Transilvania noastră, deocamdată, se poate întâmpla orice. Vremea chemării la arme – cum îmi cere un româno-american Virgil Ciucă – a apus demult. Şi România şi Ungaria sunt state membre ale NATO, ale căror reguli le respectă. Doar Budapesta nu aplică reguilile Uniunii Europene, iar România Regimului Băsescu prea stă capră. Aşa se explică de ce n-au intervenit instuituţiile statului. Ce şi-or fi zis SRI ori Parchetul General: „Şi dacă vine în Harghita cel supranumit Zeus?”
N. Roşca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here