Cu salarii mai mici decât în trecut, fotbaliștii vin greu la Pandurii / Greu de convins

345

Edi Iordănescu se află în postura ingrată de a nu avea la dispoziție în Olanda nici măcar un lot care să-i permită un joc școală 11 contra 11, dar nu-și pierde speranța că în curând va primi întăririle pe care le cere.

La plecarea în scurta vacanță pe care a avut-o, Edi Iordănescu spera ca odată cu descinderea în cantonamentul de vară să aibă lotul definitivat. Vorbea la un moment dat de un procent de măcar 90%, însă lucrurile stau cu totul altfel acum, deși echipa s-a reunit de mai mult de o săptămână, iar Pandurii se pregătește deja în Olanda, la Hoenderloo.
Edi Iordănescu dă vina acestei situații ingrate în care se află pe seama salariilor mai mici pe care echipa își propune să le achite jucătorilor din acest sezon, o politică prin care clubul intenționează să se pună la adăpost de pericolele unei crize financiare: “Din păcate, nu am reușit să facem transferurile pe care ni le dorisem înainte de a pleca în stagiul de pregătire din Olanda. La noi s-a schimbat puțin politica și nu mai putem oferi acele salarii foarte mari care erau odată… De aceea am avut și dificultăți în a ne înțelege cu jucători cunoscuți din Liga 1. Cum a fost cazul lui Geraldo Alves de la Petrolul sau Marius Constantin de la ASA Târgu Mureș, fotbaliști care aveau niște pretenții financiare ce nu le puteam satisface”, a mărturisit tehnicianul echipei gorjene.

Are priorități
Deși este evident că în fiecare compartiment, exceptând portarii, echipa are nevoie de întăriri serioase, nu doar de soluții de rezervă, ci și de oameni care să intre direct în primul unsprezece, Edi Iordănescu spune că prioritate ar avea aducerea fundașilor centrali și a atacanților: “Este greu, îmi este foarte greu acum, când nu am posturile din echipă acoperite… Dar, am primit asigurări din partea conducerii, că se rezolvă. Întâietate la transferuri au axul central al defensivei și compartimentul ofensiv, așa că am ajuns într-un punct foarte avansat al discuțiilor cu doi fotbaliști străini. Pe unul îl știți deja, e vorba de Tahar, de la Mediaș, iar celălalt este un belgian cu experiență, de 29 de ani, joacă fundaș central. Sper să-i avem până la sfârșitul acestei săptămâni la noi în cantonament, în Olanda. În cazul lui Tahar, ne-am înțeles cu jucătorul, acum mai trebuie să ajungem la același numitor comun și cu cei de la Gaz Metan, care solicită o sumă de transfer. E foarte posibil să ne înțelegem, le vom propune un procent însemnat dintr-un viitor transfer pentru a mai scădea din suma pe care o cere clubul din Mediaș”, a declarat antrenorul Pandurilor, Edi Iordănescu.

Erico, doar în partea a doua a turului
Brazilianul Erico da Silva nu se află în cantonamentul echipei gorjene de la Hoenderloo și nici nu va fi în situația de a putea să ajute echipa în primele etape de campionat. Ultimele examene medicale efectuate înaintea plecării în cantonament au arătat că fundașul central pe care Edi Iordănescu l-ar dori în echipă nu putea face față solicitărilor unui stagiu de pregătire, așa că el a fost lăsat să se antreneze separat, la București: “Erico da Silva e clar că va rata începutul noului sezon. La ultimul control nu era apt să se antreneze cu echipa și de aceea am decis să urmeze un program special la București. Probabil, abia peste o lună și jumătate va putea reintra în circuitul echipei și abia apoi să vedem dacă îl putem reintegra în joc. Eu unul sper să fie o soluție de rezervă viabilă pentru viitoarea stagiune pentru că e un compartiment în care suferim mult la nivel de fundași centrali. Are valoare, are calități bune, a demonstrat deja acest lucru, să vedem cât de repede se va reintegra în echipă”, a mai declarat antrenorul Pandurilor. Pentru postul de fundaș central, Edi Iordănescu nu se poate baza în acest moment decât pe sârbul Vasiljevic și pe Șandru, însă este greu de crezut că va avea curajul de a aborda debutul sezonului cu acest cuplu de apărători centrali și fără rezerve.

“Extravaganța” Gliwa
În vreme ce pentru fiecare post din cadrul echipei Edi Iordănescu vrea cel puțin câte un jucător, în ceea ce privește “poarta”, antrenorul formaţiei gorjene trebuie să scape de unul dintre cei patru portari pe care-i are sub contract. Cel care a intrat pe lista neagră pare a fi polonezul Gliwa. Acesta a fost lăsat acasă, iar site-ul oficial al clubului ne spune că Gliwa a fost “învoit câteva zile pentru rezolvarea unor probleme personale”. Realitatea pare a fi cu totul alta, Gliwa se află la Târgu-Jiu și singura problemă pe care o are de rezolvat ar putea fi cea a salariului, care-l face să fie, în opinia antrenorului Edi Iordănescu, o “extravaganță”: “Avem deocamdată patru variante pentru poartă, dar va trebui să renunțăm cel puțin la una dintre ele. Oricum, urmărim să păstrăm la echipă un goalkeeper tânăr, pentru a crește în valoare. Deci ar fi doi portari cu experiență pentru sezonul următor, plus unul de perspectivă. În cazul lui Gliwa vrem să renegociem contractul pentru că el are un salariu foarte mare și știți foarte bine că nu ne mai putem permite asemenea extravaganțe. La Mingote și Stanca nu cred că va fi nevoie, deja s-a discutat cu ei…”, a mai spus antrenorul Pandurilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here