Cu peste 2,2 milioane de euro – Lucrări de reabilitare totală și noi dotări la Colegiul Tehnic Motru

919

Încă un succes pentru administrația locală din Motru, care a reușit să obțină o finanțare de circa 2,2 milioane de euro pentru contractul de ,,Reabilitare și dotare Colegiul Tehnic Motru”!

,,A fost semnat, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, contractul de finanțare pentru reabilitarea și dotarea Colegiului Tehnic Motru. Proiectul, în valoare de peste 100 miliarde de lei vechi (2,2 milioane euro), se va derula cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional (POR), municipalitatea având o contribuție de doar 2%.
Obiectivul proiectului este creșterea atractivității Colegiului Tehnic Motru pentru elevii care vor să studieze discipline tehnice, având în vedere că instituția va oferi, la finalul proiectului, condiții foarte bune de studiu. Acest deziderat nu se poate realiza, fără o infrastructură adecvată în care să se desfășoare procesul de educație și formare profesională. Astfel, vor fi efectuate lucrări de reabilitare la: clădirea școlii, căminul de elevi, cantina, sala de festivități, atelierul școală. Pe lângă lucrările de reabilitare termică a acestor clădiri, vor fi înlocuite echipamentele și instalațiile electrice, termice și sanitare. Elementul de bază al acestui proiect constă în dotarea atelierului școală cu mobilier și echipamente complete pentru ca elevii să poată deprinde cunoștințele necesare pentru cele mai importante meserii solicitate pe piața muncii. Ținând cont că, în acest an, s-a finalizat și reabilitarea sălii de sport, la sfârșitul implementării acestui proiect, vom aveau un campus școlar la standarde europene”, a anunțat primarul municipiului Motru, Gigel Jianu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here