Cu Paza la instanţă

220

foto 001Societatea Pază şi Protecţie SRL, cu sediul în Rovinari, a fost dată în judecată în ultimele luni de câteva zeci dintre actualii dar şi foştii salariaţi. Oamenii cer în faţa instanţei de judecată ca administratorul firmei, Nuţă Florea, să le achite contravaloarea drepturilor salariale care nu le-au fost plătite nici până în prezent.

Oamenii spun că au de primit, din urmă, sporuri pe ultimii trei ani, conform contractului colectiv de muncă.

Doru Florin Ţăpuş este unul dintre salariaţii SC Pază şi Protecţie SRL care se judecă cu firma la care lucrează. Salariatul care munceşte în cadrul societăţii de peste un an de zile şi-a expus doleanţa la Tribunalul Gorj, Secţia Conflicte de Muncă, după ce administratorul ar fi refuzat sistematic să îi plătească banii din urmă, pe care omul îi solicita. Prima înfăţişare la proces va avea loc pe data de 15 noiembrie a.c. iar Ţăpuş speră ca instanţa de judecată să îi dea dreptate.

“Am de recuperat câteva zeci de milioane de lei vechi. Nu ştiu suma exactă deoarece dacă obţin o hotărâre favorabilă un expert va evalua suma totală pe care trebuie să o primesc de la angajator. Sunt supărat în schimb că administratorul nu mi-a plătit nici măcar salariul pe luna septembrie, motivând că face asta deoarece l-am dat în judecată. Şi-a însoţit vorbele şi unele care nu fac cinste unui şef”, a declarat Ţăpuş.

Slav la stăpân

Acesta menţionează şi că firma foloseşte într-un mod inuman şi ilegal salariaţii care se tem că vor rămâne fără loc de muncă. La SC Pază şi Protecţie SRL Rovinari, agenţii lucrează după un program de 24 de ore cu 24, adică non-stop, conform unei planificări date de firmă.

Problema este că deşi oamenii au acceptat şi programul acesta draconic, angajatorul nu îi plăteşte pentru munca suplimentară care seamănă mai mult cu sclavagismul. Ţăpuş a reclamat acest fapt la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, şi urmează în scurt timp pragul societăţii rovinărene să fie călcat de inspectorii acestei instituţii. Contactat telefonic, administratorul societăţii Nuţă Florea nu a răspuns pentru a comenta acuzele care i se aduc. Directorul adjunct al societăţii, Viorel Pârcălăbescu, a menţionat că Florea este cel care poate să discute despre sesizările la adresa firmei.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here