Cu partenerul CEC Bank Târgu-Jiu – BTL Design a căutat soluţii şi pentru IMM-urile din Gorj

243

Picture 036Reprezentanţii BTL Design au fost prezenţi vineri la Târgu-Jiu continuând seria de conferinţe sub titulatura ,,Soluţii pentru dezvoltarea IMM-urilor”, declanşată la nivel naţional.

Parteneri în judeţul Gorj la discuţiile cu deţinătorii de IMM-uri au fost şi reprezentanţii CEC Bank, sucursala Târgu-Jiu. Au participat la întâlnirea de la Hotel Brâncuşi şi deputatul Mugurel Surupăceanu, şi reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene.

,,Soluţii pentru dezvoltarea IMM-urilor”, reprezintă de fapt o serie de conferinţe iniţiate de BTL Design, prima având loc cu cinci ani în urmă. Forumurile sub sigla BTL Design abordează de altfel soluţiile dedicate IMM-urilor de către sectorul bancar, IT şi al comunicaţiilor. ,,Anul acesta vom merge, probabil, în vreo 20 de judeţe. Încercăm să acoperim, în doi ani de zile, întreg teritoriul naţional, atingând fiecare reşedinţă de judeţ. Acum IMM-urile se află într-o Picture 019situaţie destul de delicată. Unele au probleme, altele s-au închis. Este important să fim alături de ele şi să găsim resursele pentru a veni şi le da aceste informaţii”, a declarat la Târgu-Jiu, Ion Radu, directorul BTL Design.

Discuţii libere şi acces direct la soluţii

Organizatorii au ales de data aceasta câteva teme foarte importante de discuţie. Prima a avut legătură cu criza economică. S-a discutat despre cum trebuie finanţată afacerea, dacă trebuie reduse costurile sau trebuie mărită productivitatea, dar şi despre fiscalitate şi impozitare. Ion Dondera, directorul sucursalei CEC Bank Târgu-Jiu, a prezentat oferta acestei bănci de produse şi servicii dedicate deţinătorilor de IMM-uri discutând şi despre fondurile europene. ,,După apariţia actualei crize financiare, care ulterior s-a transformat în criză economică, extinsă la nivel global, reputaţi specialişti din diverse domenii economice, şi-au exprimat opiniile cu privire la potenţialii factori cauzatori ai acestui lanţ de evenimente. Acum, având în vedere stadiul în care ne aflăm, consider că ar trebui să trecem de la etapa în care căutăm răspunsuri la întrebarea <<,Cine sau ce a generat criza economică>>, la etapa în care căutăm răspunsuri la întrebarea precum <<în contextul dat ce este de făcut, cum va trebui să acţionăm în viitor>>. Criza economică actuală poate constitui un prilej pentru a regândi noi strategii de management a riscurilor în activitatea viitoare. Ca răspuns la aceste provocări, CEC Bank lansează un set de soluţii de finanţare Picture 016adecvat conjuncturii economice actuale şi anume: produse de creditare destinate IMM-urilo; facilităţi de restructurare a creditelor şi soluţii pentru accesarea fondurilor europene”, a declarat directorul CEC Bank Târgu-Jiu. După ce au fost prezentate pe larg aceste soluţii, în final Ion Dondera a declarat în faţa audienţei: ,,în funcţie de specificul fiecărui proiect personalul nostru vă va oferi modalitatea de finanţare cea mai eficientă pentru dezvoltarea afacerii dumneavoastră”.

Obiectiv atins

A mai prezentat apoi George Lăpădat, directorul Fondului Local de Garantare Craiova dar şi alţi invitaţi din judeţul Dolj. ,,Acest eveniment face parte dintr-un program de evenimente la nivel naţional care se chemă <<Soluţii pentru dezvoltarea IMM-urilor>>. Îşi propune să aducă în atenţia IMM-urilor soluţii pe care le pot folosi în dezvoltarea firmei. Sunt mai multe tipuri de soluţii. Noi am ales soluţiile de refinanţare, de securizare a afacerilor şi de dezvoltare a afacerii pe internet, asta deoarece foarte multe firme îşi pot dezvolta afacerea, baza de clienţi ducând firma pe internet. Obiectivul principal a fost de a dezvolta aceste soluţii şi de a dezbate şi discuta care sunt căile de implementare cele mai bune pentru aceste firme”, a completat apoi. Ion Radu, mulţumit de felul în care au percutat gorjenii la acest proiect. ,,Sunt în sală IMM-urile cele mai active. Dacă dânşii au supravieţuit celor doi ani de criză atunci sunt pregătiţi să înfrunte orice”, a conchis reprezentantul BTL Design.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here