Cu organigramele în aşteptare, Aproape jumătatea dintre primăriile din Gorj nu au avizul ANFP

402

foto ana 004O parte dintre primarii din judeţul Gorj nu au întocmit, până în acest moment, noile organigrame care vor stabili reducerile de personal din instituţie, conform ordonanţei 63/2010. Cei care nu vor face acest lucru vor fi sancţionaţi de Guvernul Boc, după data de 16 august.

Reprezentanţii Prefecturii Gorj au întocmit deja o listă cu edilii care trebuie zoriţi să facă organigramele, mai ales că doar 38 de primării din judeţ au primit avizul necesar de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP).

La videoconferinţa de duminică cu prefecţii, premierul Emil Boc a avertizat reprezentanţii prefecturilor din ţară că sunt numeroşi primari care nu şi-au luat avizele de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici pentru a aproba apoi noile organigrame care prevăd reducerile drastice de personal. Boc a ameninţat că edilii care nu vor face acest lucru până pe data de 16 august, nu vor mai primi de la Bucureşti banii din cotele defalcate. La videoconferinţă a participat şi subprefectul Marcel Romanescu care a anunţat că va întocmi o situaţia cu primarii care nu au pus în discuţie noile organigrame. ,,Facem o analiză în legătură cu modul în care primarii au dus DSCN4186la bun sfârşit dispoziţiile transmise şi reglementările de pe ordonanţa 63. Pe data de 28 iulie toate primăriile din Gorj erau programate la ANFP pentru a-şi putea lua avizul pe proiectul de organigramă înaintat. Din ce am aflat din videoconferinţă, la acest moment, sunt ceva restanţe la nivelul judeţului Gorj. Astăzi (n.r. ieri) însă salariaţii Serviciului de Legalitate contactează toate primăriile de la nivelul judeţului Gorj pentru a avea o situaţie imediată legată de aceste avize. Sperăm ca cel târziu mâine (n.r. astăzi) să avem situaţia, pentru ca, în timpul cel mai scurt, primarii care nu s-au deplasat acolo să meargă să îşi obţină avizul de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, urmând ca până pe data de 16, toată această procedură prevăzută de ordonanţa 63 să se încheie”, a declarat subprefectul Marcel Romanescu.

Aşteaptă avizul

Conform procedurii, primarii din Gorj trebuie să facă, în final, câte o şedinţă de Consiliu Local în care să aprobe organigramele a căror proiecte au fost deja avizate de ANFP. Totul trebuie finalizat până pe data de 16 august, termen fix.

În condiţiile în care primarii nu vor încheia toată această procedură până la această dată, finanţarea, pe perioada următoare, ar putea să le fie blocată. O parte dintre primarii gorjeni s-au scuzat spunând că ei nu s-au deplasat la ANFP pentru a prelua acest aviz şi şi-au trimis proiectele prin poştă, unele neajungând până acum la destinaţie. Unii edili au făcut acelaşi lucru folosind însă poşta electronică.

Din situaţia întocmită ieri după-amiază de Prefectura Gorj, avizul l-au primit 38 de primării din judeţ, Primăria Stăneşti şi Primăria Slivileşti fiind programată până joi la ANFP pentru acest aviz, Primăria Ciuperceni şi Primăria Teleşti au luat avizul în cursul zilei de ieri iar Primăria Plopşoru urmează să îl ia astăzi. ,,Restul primăriilor au trimis prin poştă proiectele pentru avizare”, a menţionat subprefectul Marcel Romanescu.

Anamaria STOICA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here