Ziua Mondială a Diabetului, marcată de Rotary Târgu-Jiu

513

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, a cărei temă o reprezintă anul acesta “Femeile și diabetul zaharat”, Clubul Rotary din Târgu-Jiu se alătură Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice într-o campanie ce are ca obiectiv informarea publicului în ceea ce privește prevenția și tratamentul diabetului gestațional, precum și sarcina la pacienta cu diabet.

Marți,14 noiembrie 2017, membrii Clubului Rotary împreună cu tinerii din Clubul Interact Târgu-Jiu au promovat Ziua Mondială a Diabetului la Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, Școala Postliceală Hipocrate și Shopping City Târgu Jiu, distribuind 300 de pliante de informare privind tema acestui an: Femeile și diabetul zaharat. “Acțiunea noastră continuă seria de acțiuni desfășurate de Clubul Rotary din Târgu Jiu pentru informarea și conștientizarea riscurilor privind sănătatea. Anul acesta ne-am propus să ne unim forțele pentru a lupta împotriva diabetului zaharat și a complicațiilor provocate de această afecțiune, încurajând comunitățile locale să adopte un stil de viață sănătos”, a declarat Ștefan Ghimiși – președintele Clubului Rotary din Târgu-Jiu.
Diabetul reprezintă una dintre cele mai importante cauze de deces în rândul femeilor. 2 din 5 femei cu diabet sunt de vârstă reproductivă. Femeile cu diabet de tip 2 sunt mai predispuse bolilor cardiovasculare, iar pacientele cu diabet de tip 1 prezintă un risc crescut de pierdere a sarcinii și de a naște copii cu malformații. Mai multe informații despre diabetul gestațional, tratament și metode de prevenție, puteți afla pe pagina SRDNBM, www.facebook.com/SocietateadeDiabet.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here