Cu multe probleme pe cap, Pandurii se văd obligați să nu piardă în Groapă – Duel pentru Europa

247

Pentru Pandurii a venit vremea unui meci de a fi sau a nu fi în viitorul sezon în Europa League. O nouă înfrângere pentru trupa lui Pustai ar pune o distanță de șapte puncte între cele două combatante și ar îngropa destul de adânc șansele gorjenilor de a mai prinde locul 4.

Turul campionatului oferea Pandurilor o victorie frumoasă pentru gorjeni în fața celor de la Dinamo, asta chiar dacă ea a venit greu. Dinamo a condus la Târgu Jiu, dar pe final Eric a răsturnat situația pe tabelă. Brazilianul a pasat decisiv apoi a marcat golul victoriei. Acum însă Eric e departe, la fel cum sunt și prestațiile Pandurilor față de așteptări. Dacă despre Eric nu se mai poate vorbi la prezent la Pandurii, antrenorul Cristi Pustai trebuie să găsească soluții pentru a debloca situația și salariile blocate de conducere.

Cheia victoriei: Pandurii trebuie să înscrie
Cristi Pustai are multe probleme de rezolvat, meciul cu Concordia nu i-a oferit prea multe certitudini, ci mai degrabă noi semne de întrebare. Atacul a fost din nou ineficient, chiar dacă a înregistrat un plus de combativitate, în vreme ce apărarea îi dă mereu bătăi de cap: „Avem o zonă în apărare unde toţi au greşit”, spune Pustai, care nu știe încă ce fundaș central să pună lângă Erico, singurul punct ce pare acum fix în zona centrală a defensivei. Cu toate aceste probleme, Pustai a găsit calea spre o victorie a Pandurilor în Groapă: „Dinamo e în formă bună, nu primeşte gol, dar în jocurile în care a primit gol nu a câştigat. O condiţie necesară e să marcăm”, spune Pustai. Acesta crede că un succes al echipei sale în partida cu Dinamo va duce la un declic pentru Pandurii: „Ar fi bine să ne ridicăm noi moralul cu un succes în Groapă. E un meci important, un meci cu o echipă cu care ne luptăm pentru o poziţionare mai bună în vederea participării în cupele europene. Victoria ar fi cea mai frumoasă, dar şi un egal e un rezultat pozitiv”.

Blocarea salariilor, măsură de responsabilizare
Tehnicianul Pandurilor a comentat la conferința de presă și situația creată de blocarea salariilor și primelor pentru jucători, dar și antrenori: „Sunt nişte măsuri luate cu care am fost de acord. Trebuie luate şi nişte măsuri. Nu ştiu dacă se aşteptau, această blocare este o măsură firească, iar deblocarea o să vină firesc pentru că legislaţia nu-ţi permite decât 90 de zile blocarea. Nu ştiu cât afectează, dar e o decizie care să responsabilizeze. E un moment greu şi trebuie să fim responsabili”, a declarat Cristi Pustai. Totuși, măsura nu este una care să le afecteze încă buzunarele jucătorilor, care sunt la zi cu plata salariilor, dar și cu cea a primelor, inclusiv cele pentru campania europeană.

Probleme de lot
Dincolo de absența lui Matulevicius, care se antrenează separat cu preparatorul fizic Feri Bajko, Cristi Pustai va avea și alte probleme de lot. Ungurușan va sta datorită cartonașelor acumulate și va fi înlocuit de Marian Pleașcă, jucător care revine astfel la un meci de primă ligă după problemele avute în cantonamentul de iarnă. În plus, certă este absența lui Paul Anton, a cărui problemă medicală îl va ține departe de gazon cel mai probabil și pentru meciul cu CFR Cluj, nu doar cel cu Dinamo. La capitolul incerți, Pustai îl pune pe listă pe Doru Bratu, care după greșeala din meciul cu Concordia a fost lovit și de o răceală puternică: „Doru Bratu este răcit rău, a chemat doctorul noaptea, a acuzat o stare febrilă. Vom vedea dacă el va putea să joace”, a mai spus Pustai.

Spre o luptă-n trei?
Meciul din Groapă este unul care poate fi socotit un meci pentru Europa. Tehnicianul pandurilor și-a făcut calculele și spune că 3-4 echipe mai speră încă, iar în următoarele etape ar putea rămâne doar trei, una dintre ele fiind echipa gorjeană: „La cele două echipe aş mai adăuga FC Vaslui care se luptă pentru locul 4, plus, poate, CFR Cluj. Dar, dacă nu pierdem la Bucureşti şi batem CFR-ul rămâne o cursă în trei. Noi, Dinamo și FC Vaslui”, a mai declarat Pustai. Acesta știe că pentru a mai prinde locul de Europa League, are de îndeplinit câteva obiective secvențiale: „Sunt trei meciuri cu trei echipe bune ale campionatului, 5 puncte ar fi să ajungem la bariera de 40. Apoi vin nişte meciuri mai uşoare. Ar fi extraordinar să luăm 5 puncte pentru a intra în obiectiv. Altfel va fi greu. Dar noi depindem doar de noi, de rezultatele noastre. La cum am jucat mai trebuie să aşteptăm şi rezultatele altora. E un blocaj, sper să trecem de această pasă la meciul cu Dinamo”, a mai declarat Cristi Pustai.

Dinamo București – Pandurii Târgu Jiu
Stadion „Ștefan cel Mare”, sâmbătă, ora 21:00
Echipe probabile:
Dinamo: Bălgrădean – Rus, Thicot, Dr. Grigore, St. Filip – Elton, Boubacar – V. Lazăr, C. Matei, Rotariu – Bilinski. Antrenor: Flavius Stoican.
Pandurii: Gliwa – Pleașcă, Mamele, Erico, Momcilovic – Breeveld, Christou – Buleică, Nistor, Nicoară – Giusti. Antrenor: Cristi Pustai.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here