Cu jalba-n proţap la PD-L! – Autobuzul lui Manţog, pus în mişcare de Videanu

122

autocar 1Acţiunea “autobuzul”, iniţiată în urmă cu câţiva ani de fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, se repetă astăzi. De această dată, momentul se desfăşoară în curtea Partidului Democrat-Liberal, iar baronul Mischie a fost înlocuit de Ionel Manţog. El este cel care le-a transmis tuturor primarilor PD-L să participe la „mitingul” de susţinere în faţa comisiei de la Bucureşti pentru a le arăta

acestora că în Gorj unul singur este cel iubit şi acceptat în fruntea organizaţiei: Ionel Manţog. Evident, Manţog le-a transmis susţinătorilor că această „comandă” vine de la Videanu, iar în faţa „greilor” din PD-L toţi trebuie să vorbească aceeaşi limbă.

Toţi primarii Partidului Democrat-Liberal din tabăra lui Ionel Manţog au primit ordinul ca astăzi la ora 15,30 să ajungă în capitală pentru a-şi arăta susţinerea faţă de un singur om din organizaţia de la Gorj, Manţog. Primarii au rolul de a-i convinge pe cei din comisia, care urmează să stabilească cu ce om vor merge în alegerile interne din organizaţia de la Gorj, că doar Ionel Manţog sau personajele agreate de acesta, Cosmin Popescu, Severus Militaru sau Marcel Hoară, au susţinere 100% din partea PD-L Gorj.

Totul a fost pus la cale încă de vineri, când primarii au fost anunţaţi să-şi schimbe programul pentru luni, ziua în care Adriean Videanu i-a chemat la Bucureşti. Cel puţin acesta a fost mesajul transmis. Ca să vorbească aceeaşi limbă în faţa comisiei, instructajul s-a făcut la sediul PD-L din Gorj, sâmbătă. Grupul de susţinători trebuie să ajungă în capitală la ora 15 şi 30 de minute, urmând ca la ora 16.00 comisia formată din Vasile Blaga, Gheorghe Falcă, Gheorghe Flutur şi autopropusul Adriean Videanu, să ia în discuţie situaţia PD-L Gorj. Manţog le-a mai transmis susţinătorilor că plecarea are loc din Târgu-Jiu, luni la ora 10,00, unde în zona Kaufland îi aşteaptă un autobuz. Asta pentru cei care nu pot veni cu maşinile personale.

Vasile Vlăduleanu: “Ordinul l-am primit de la Târgu-Jiu!”

“Luni trebuie să merg la Bucureşti, am o întâlnire pe linie de partid. Nu numai eu, ci toţi primarii de la PD-L. Aşa ni s-a transmis de la Târgu-Jiu să ajungem la Bucureşti până la ora 15.30. Ni s-a spus că ne întâlnim cu primul ministru Emil Boc şi trebuie să discutăm despre problemele de partid de la Gorj. Nu ştiu ce va ieşi, dar eu vreau să le spun acelaşi lucru pe care i l-am transmis şi domnului Videanu când a fost la Târgu-Jiu. I-am spus că dacă nu ne revenim şi nu terminăm cu problemele din interiorul partidului, vom deveni istorie. PNŢCD a mai avut timp să respire, dar pe noi să ne scoată cu târnăcopul de la guvernare. Ce să le spun eu oamenilor peste doi ani, în campanie. Avem luni o grămadă de probleme la Primărie de rezolvat, dar dacă-i ordin”, a explicat Vasile Vlăduleanu, primar PD-L al comunei Bâlteni.

Întâlnire fără senatorul Ruşeţ

Este adevărat că astăzi la Bucureşti se va discuta despre alegerile interne din cadrul PD-L Gorj. În aceeaşi situaţie se află şi alte judeţe. Doar de la Gorj, însă, va pleca autobuzul de partid. De la Bucureşti, li s-a transmis organizaţiilor puse în discuţie să vină în capitală cu delegaţii formate din parlamentari, preşedinte de Consiliul Judeţean şi primari de municipii, acolo unde este cazul. Cum, însă, la Gorj PD-L nu are nici preşedinte de Consiliu, nici primari de municipiu, şi asta tot prin grija lui Manţog care a înregistrat un scor ruşinos în competiţia de la Consiliul Judeţean, din Târgu-Jiu cei care ar fi trebuit să facă parte din delegaţie erau cei trei parlamentari, senatorul Ion Ruşeţ şi deputaţii Cosmin Popescu şi Severus Militaru. Manţog a considerat însă că autobuzul cu susţinătorii săi pot înlocui înfrângerea sa de la Consiliul Judeţean şi de la cele două primării de municipiu.

De altfel, senatorul Ion Ruşeţ a fost cel tăiat de pe lista de invitaţi, listă întocmită de Videanu şi Manţog. Urmează să vedem cum se vor finaliza lucrurile la Bucureşti. Ar fi interesant de văzut şi cum figurează primarii PD-L din Gorj, plecaţi cu autobuzul în capitală pentru a-l susţine pe Manţog la partid, în condicile de prezenţă de la primării.

În 2003, înainte de a fi arestat Nicolae Mischie, când PDSR i-a retras susţinerea politică, mai mulţi primari social-democraţi au plecat în capitală pentru a-l convinge pe Octav Cozmâncă de iubirea de care se bucură Mischie în rândul membrilor de partid. A urmat declinul pentru fostul baron. Poate că şi de această dată, istoria se repetă!

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here