Cu jalba-n proţap, la Bruxelles?!

274

Hotărât lucru, nu-i linişte în ţară. După Guvernatorul Traian Băsescu, Raportul MCV este corect şi reflectă numai realităţi. Ba îşi permite să afirme că el este Şeful Statului, deşi Constituţia vorbeşte numai de preşedinte şi puteri semi-prezidenţiale.

Chiar aşa să fie? Nimeni să nu mai aibă dreptul la opinie în România? Şi numai pentru că nu vrea Traian Băsescu! La urma urmei, un cetăţean care-ar trebui, conform constituţiei să „nu fie mai presus de lege”!
Aşa de pildă, Guvernatorul Traian Băsescu crede că „mulţi dintre politicienii care au vorbit despre Raportul MCV nu cred că l-au citit”. Asta pentru că domnia sa nu are obiceiul să citească mai nimic. Sunt atâţia europarlamentari – evident, cu excepţia celor portocalii – care vor cere Comisiei Europene sursele după care s-au inspirat ce-i care l-au ticluit. De când cu apartenenţa PDL la PPE, popularii-portocaliii au contribuit la faptul că UE este pentru unii mumă, iar pentru alţii ciumă!
Eu, unul, mă îndoiesc de afirmaţia aceluia care se pretinde „Zeus” şi Şef al Statului, sintagmă ce nu există în actuala Constituţie. Că doar în ceea ce priveşte recomandările din raport despre libertatea presei acestea par copiate după ideile lui năstruşnice şi ale „pupilei” sala Monica Macovei. Sunt idei mai prăfuite şi clar dictatoriale, cu intenţia de a băga pumnu-n gura presei, ameninţată cu puşcăriile sale mai pline decât pe timpul lui Ceauşescu.
În fond, de ani de zile, aşa zisa reformatoare a Justiţiei – fosta procuroare comunistă Monica Macovei – de Dictator instalată cândva ministru al (In)Justiţiei din România susţine că presa e un pericol pentru siguranţa naţională, Inspiratoarea-autoarea Raportului MCV poate fi chiar Monica Macovei. Şi să nu uităm că această prevedere dictatorială a mai figurat şi ca punct pe Ordinea de zi a unei şedinţe a CSAT! Una prezidată tot de „Zeus”, cel cu memoria scurtă. Astăzi, primul ministru Victor Ponta va merge la Bruxelles şi este posibil a-i spune franc, cu documentele pe masă, lui Jose Manuel Barroso că România respectă standardele Uniunii Europene şi este angajată ferm pe un parcurs european, prooccidental, fiind ghidată de valorile şi aspiraţiile democratice ale statului de drept.
Iar acela care o împiedică este chiar Guvernatorul rămas pe fotoliul fostului preşedinte Traian Băsescu, ţara continuând să fie sufocată de o camarilă extrem de lacomă şi de abuzivă susţinută de acesta.
Mai aproape de ideile democratice ale occidentului se dovedeşte a fi premierul, care-a şi declarat că nu vrea „revizuirea libertăţii presei”. Aşa cum nici societatea civilă nu-şi doreşte. Care s-ar vedea fără drept de opinie în cazul că Guvernatorul şi-ar putea impune îngustele puncte de vedere.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here