Cu jalba-n băţ la Gârjoabă! – Manţog, alergic la funcţia de consilier de la CE Turceni

126

DeschidereDesfiinţarea Direcţiei Economice din cadrul Complexului Energetic(CE) Turceni, şi concomitent a celei de director al acesteia, nu i-a picat prea bine ocupantului funcţiei în cauză, Ionel Manţog. Fugind de postul de consilier personal al directorului general Octavian Graure, care i-a fost oferit în momentul în care Manţog a rămas fără obiectul muncii, politicianul cu studii de jurist a apelat la un refugiu.

Este vorba despre un concediu de odihnă prelungit, de care s-a bucurat în ultimele zile, din plin. Ieri însă s-a adresat cu o nouă cerere lui Corneliu Gârjoabă, şeful Direcţiei de Resurse Umane din CE Turceni, solicitând în scris încă zece zile de concediu de odihnă.

Ionel Manţog nu a efectuat nici măcar o zi de muncă în noua funcţie de consilier personal al directorului general al CE Turceni, Octavian Graure. Asta, deoarece fostul director economic, alergic probabil la noua profesie, a preferat să beneficieze de un concediu de odihnă prelungit care l-a scăpat de umilinţa postului în care a fost aruncat. Cererea de concediu a lui Manţog a fost aprobată de Gârjoabă, care a confirmat că cele zece zile cerute de fostul lider politic al PDL Gorj erau din concediul de odihnă de pe anul în curs.

Patru zile, liber pentru proces

Înainte de acest concediu, Ionel Manţog a mai cerut unul, care a avut însă o durată mai scurtă. Este vorba despre un concediu de odihnă de doar patru zile, pe care l-a solicitat pentru a-şi rezolva problemele din justiţie. “Manţog a cerut astăzi(n.r. ieri) zece zile de concediu, după ce înainte a mai făcut o cerere pentru 4 zile. Atunci a motivat că are nevoie de concediu pentru a pleca la Sibiu, la proces”, a declarat directorul Corneliu Gârjoabă.

Trei luni în 2011, trei cereri de concediu

IMG_0017Şi astfel, deşi au trecut doar trei luni din acest an, Ionel Manţog a beneficiat deja de trei “porţii” de concediu. Trebuie să reamintim că în momentul în care s-a aprobat noua organigramă a Complexului Turceni, Manţog a cerut prima parte de concediu, motivând că are încă 17 zile de concediu, neefectuate de anul trecut. Gârjoabă i-a aprobat şi această cerere anunţându-l pe Graure că fostul director economic ar fi urmat să decidă în acele zile dacă acceptă funcţia de consilier personal. Între timp conducerea CE Turceni a făcut public că Manţog a primit funcţia dar, doar verbal, deoarece practic nu a prestat nici măcar o zi pe funcţia de consilier al lui Graure.

Liber şi când s-au aprobat primele de lux

Manţog demonstrează însă că ştie când este momentul să facă o cerere de concediu pentru a scăpa de o situaţie neplăcută ori de ceva incomod sau ilegal. Să nu uităm că atunci când Gorjeanul a anunţat că la CE Turceni s-au dat prime de lux, Ionel Manţog se scuza public că la finalul anului trecut când primele de 50 de milioane de lei vechi se încasa de către directorime, de sindicalişti dar în general de pedelişti, directorul economic era în concediu de odihnă. Cert este însă că acum Manţog încearcă să tragă de timp, pe cât posibil, pentru a reveni triumfător la CE Turceni după procesul său de la Tribunalul Sibiu, din 28 martie. Oricum, prevăzător, Manţog a luat zece zile de concediu pentru a sta liniştit la proces, el urmând să revină la muncă pe 31 martie.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here