Cu inima-n gât! Craiova a redevenit lider, dar jocul lasă de dorit

977

Universitatea Craiova va aborda derbiul cu FCSB de pe primul loc în clasament, după ce s-a impus în epilogul etapei cu numărul 13, una în care bucureştenii au fost învinşi de campioana CFR Cluj. Trupa lui Corneliu Papură a trecut, luni seară, de UTA, după un meci în care a fost echipa mai bună, dar nu a putut să-şi facă finalul de joc uşor. Partida de pe Stadionul Francisc von Neuman a fost întreruptă după doar 6 minute. Pătimaşii fani arădeni au aprins o torţă în afara stadionului, iar fumul gros nu a mai permis vizibilitatea la nivelul gazonului preţ de câteva minute. După reluare, decarul Ştiinţei, Alex Cicâldău, a deschis scorul după un şut superb, cu mult efect, de la marginea careului (`13). Oaspeţii nu s-au bucurat prea mult, pentru că, în minutul 22, Buhăcianu a adus egalarea după un corner. Replica oltenilor nu s-a lăsat aşteptată, iar Reagy Ofosu a reuşit al doilea gol consecutiv în campionat, după o pasă a lui Mamut, atacantul croat ce-l servise şi în partida cu Mediaş (`26). Dacă primul act a fost extrem de spectaculos, repriza secundă a fost seacă, în principal din cauza oltenilor. Trupa vizitatoare a închis bine spaţiile, iar arădenii nu au contat în atac. Pe fază ofensivă nu au strălucit nici ,,juveţii”, cărora le-a lipsit mai mereu ultima pasă. În minutul 86, Benga a văzut corect cartonaşul roşu, după o intrare cu piciorul sus la Mamut. Craiova a jucat la trecerea timpului şi putea fi penalizată la ultima fază a meciului. Însă, din centrul careului, Albu a trimis slab cu capul, balonul fiind reţinut de Pigliacelli.
UTA Arad – Universitatea Craiova 1-2 (1-2)
UTA: Iacob – Buştea, Erico, Benga, Rrumbullaku – Ursu (68, Melinte), Isac (68, Oroian), Albu, Rusu (46, Ioniță) – Rus (80, Miculescu), Buhăcianu. Antrenor: Laszlo Balint.
Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (61, Vătăjelu), Bălaşa (51, Papp), Constantin, Bancu – Nistor, Screciu, Cicâldău – Bărbuţ (76, Ivan), Mamut, Ofosu. Antrenor: Corneliu Papură.
Cartonașe galbene: Rus, Isac, Melinte, Ioniță / Nistor, Screciu
Cartonaș roșu: Benga 85

Papură: M-a supărat că am ajuns în situaţia de a putea fi egalaţi
Antrenorul Corneliu Papură a declarat că victoria oltenilor a fost meritată, dar a recunoscut că echipa sa a suferit pe final, postură care l-a deranjat pentru că oaspeţii erau în superioritate numerică. „Obiectivul principal era să luăm cele 3 puncte şi am reuşit să-l îndeplinim. UTA a avut câteva situaţii pe faze fixe, dar pe joc nu ne-a surprins cu nimic. E o chestie mentală a jucătorilor să încerce să conserve rezultatul pe final, acest instinct te face să nu mai ieşi, să nu mai vii în presing, plus că terenul ne-a pus mari probleme. M-a supărat că am ajuns în situaţia de a putea fi egalaţi la ultima fază, fiindcă trebuia să închidem meciul, am avut cu câteva minute înainte o situaţie de superioritate în careul advers şi nu am speculat-o. Poţi fi pedepsit. Era nedrept, dar am trăit multe momente de acest gen”, a declarat tehnicianul. În schimb, Alex Cicâldău a fost deranjat de ,,primirea” din Banat. „Am avut un meci foarte greu, cu o echipă foarte agresivă care s-a strâns foarte bine în propria jumătate. Nu pot să înţeleg un singur lucru. Cum de aici au fost atâţia suporteri şi la noi nu vine nimeni? La noi nu e voie, iar aici au fost atâţia suporteri? Au fost suporteri şi mai deranjant e că am auzit poliţişti şi pompieri din alte colţuri cum ne înjurau. Am venit cu gândul de a lua cele 3 puncte, asta era cel mai important. Nu cred că am făcut un joc foarte, foarte bun, am avut şi eu un teren foarte greu, dar ce e important e că am luat cele 3 puncte”. Craiova are, vineri, derby cu FCSB. Partida din Bănie se dispută vineri, de la ora 20.30.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here