Cu finanțare prin DJST Gorj – Platformă de e-learning pentru viitorii antreprenori gorjeni

1343

Asociația Dorna Tismana lansează proiectul Platforma E-Learning S.M.A.R.T S.T.A.R.T-U.P. Prin acest proiect se urmărește creșterea gradului de implicare activă prin educație antreprenorială, aplicând un pachet de măsuri/servicii integrate concrete de afaceri, asistență personalizată, consiliere/consultanță antreprenorială și mentorat online asupra grupului țintă, tineri inactivi NEETs din grupuri de risc care vor putea materializa propriile idei de afaceri inovative în acțiuni concrete de servicii sau producție, toate acestea oferind instrumentele suport necesare pentru a depăși obstacolele în calea angajării care vor genera noi locuri de muncă durabile de calitate, susținute pe termen lung în mediul urban/rural din comunitățile țintă.

,,Mulți dintre cei care lansează o afacere cunosc faptul că buna pregătire a ceea ce intenționează să întreprindă reprezintă, întotdeauna, jumătate din calea către succes. Platforma eLearning SMART StartUp prin intermediul Programului eLearning „Fundraising & Business Plan”, va fi util pentru această pregătire. A deveni întreprinzător este o excelentă ocazie pentru persoanele dornice să creeze, să inoveze, care sunt pregătite să desfășoare o muncă de excepție și care ar dori să-și ia soarta în propriile mâini.
Cu toate acestea, drumul către o activitate independentă nu este o călătorie de plăcere. Ea va fi presărată cu probleme care trebuie rezolvate. Din nefericire, succesul în afaceri nu este garantat. Aproape jumătate din totalul falimentelor s-a produs pe parcursul primilor patru ani de la lansare. Omul de afaceri ar trebui să fie conștient de oportunitățile care i se oferă, dar și de riscuri. Platforma eLearning SMART StartUp (prin intermediul tuturor oportunităților & Info utile pe care le pot găsi în această componentă web: educațională/ eLearning „Fundraising & Business Plan”, promovare/informare online startup/antreprenoriat, bune practici/idei de afaceri, startup/antreprenoriat, surse de finanțare proiecte startup, Fundraising mecanisme crowdfunding Romania/Internaționale) concentrează în paginile sale web principalele probleme cărora viitorul întreprinzător trebuie să le găsească rezolvare”, a declarat Antonio Tomoniu, președintele Asociației Dorna Tismana.
Astfel, Platforma eLearning SMART StartUp & Ghidul S.T.A.R.T-U.P abordează, punând un accent deosebit pe aspectele practice, următoarele probleme: Concepte antreprenoriale – Competențe antreprenoriale/Cultură antreprenorială; Condiții ale activității antreprenoriale – Strategii antreprenoriale la nivelul afacerii; Inițierea unei afaceri – Marketingul în afaceri/Planificarea afacerii; Curajul de a începe – Antreprenorul și crearea strategiei firmei; Derularea unei afaceri – Managementul și dezvoltarea afacerii; Evaluarea unei afaceri – Resursele umane și managementul lor în IMM-uri. De altfel Programul eLearning „Fundraising & Business Plan” & Ghidul S.T.A.R.T-U.P din cadrul Platformei eLearning SMART StartUp se adresează tuturor, însă cu precădere celor aflați la început de drum. Proiectul Platforma E-Learning S.M.A.R.T S.T.A.R.T-U.P este finanțat de către Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here