Cu dotări noi, Intervenţie în premieră, realizată de ginecologi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu

942

La sfârşitul lunii trecute, Secţia Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a fost dotată cu o unitate de electrochirurgie BOWA 350. Cu ajutorul noilor dotări deja s-au realizat două intervenţii, una dintre ele făcându-se chiar vineri seara. Este vorba despre o premieră pentru acest spital: o extrauterină de 8 săptămâni, ruptă, intervenţia fiind efectuată de către medicii Adrian Tetileanu, Ana Maria Drăgnei şi Ionuţ Vasile.

Medici tineri, dar suficient de experimentaţi, entuziaşti şi pregătiţi să facă performanţă într-un spital cum este cel de la Târgu-Jiu, dovedesc că, dacă au aparatură bună, pot realiza intervenţii care nu erau posibile aici. „Vineri seara, în gardă, am efectuat împreună cu colega de gardă, dr. Ana Maria Drăgnei si colegul Ionuţ Vasile o intervenție chirurgicală pe cale laparoscopică la o sarcină extrauterină de 8 săptămâni ruptă. Poate pentru alte spitale este un lucru de rutină, dar pentru secția noastră este o premieră şi sper, cu colegii tineri pe care îi am în echipă şi pe care îi prețuiesc foarte mult, să realizăm cât mai multe astfel de intervenții. Şi fără incidente!”, confirmă medicul ginecolog Adrian Tetileanu.
Potrivit aceleiaşi surse, în luna august 2018 s-a completat turnul de laparoscopie cu o unitate de electrochirurgie BOWA 350, foarte performantă, astfel că specialiştii Secţiei Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu au trecut la “treabă”, reuşind să realizeze intervenţii în premieră pentru această unitate spitalicească.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here