Cu cine a votat Greblă în comisii ? – Legea ANI, amânată

362
greblaComisia juridică şi cea pentru drepturile omului din Senat au votat ieri ca dezbaterea noii Legi ANI să fie amânată, până la momentul în care decizia CCR privind neconstituţionalitatea legii 144 va fi publicată în Monitorul Oficial. Decizia a fost luată la propunerea senatorului PSD, Dan Şova, în favoarea ei votând 8 senatori şi pentru respingerea acestei propuneri 7.

Hotărârea are loc în condiţiile în care plenul Senatului a decis, în cadrul şedinţei de miercuri dimineaţă, adoptarea procedurii de urgenţă pentru noua Lege ANI.

Pentru depunerea amendamentelor la legea ANI au fost stabilite trei zile, până ieri, zi în care proiectul a intrat în dezbaterea comisiilor de specialitate. Biroul Permanent al Senatului a stabilit ca raportul la acest proiect de lege să fie elaborat de comisiile pentru drepturile omului şi juridică, până lunea viitoare. Avizul urmează să fie elaborat de comisia pentru administraţie publică.
Luni expiră termenul de adoptare tacită a legii pensiilor, fiind necesară finalizarea dezbaterii acestui act normativ în plen.
Partidul Democrat Liberal a cerut, luni, Biroului Permanent al Senatului, ca legea Agenţiei Naţionale de Integritate să intre în procedură de urgenţă în dezbaterea acestei Camere.
Noua lege a ANI a fost adoptată, miercuri, la Camera Deputaţilor, cu 183 de voturi „pentru”, zero voturi „împotrivă” şi 27 de abţineri, Senatul fiind Cameră decizională.
A. S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here