Cu Barrosu în moalele capului – Preşul Occidentului, Preşedintele României!

268

Să încep cu o veste tristă: PSD a asigurat cvorumul pentru citirea motivării Curţii Constituţionale a României, cu care PNL nu a fost de acord, boicotând lucrările Plenului camerelor reunite ale Parlamentului.


Culmea este că şi bătrânul Ion Iliescu opina: „Parlamentul ar trebui să corecteze decizia Curţii Constituţionale. El poate lua decizia finală”. Adică exact ce susţinea şi Senatorul PNL, Ioan Ghişe, cu ale lui două variante, temeinic argumentate juridic, prin care preşedintele suspendat Traian Băsescu ar fi fost demis!” Tare mi-e teamă că exact ceea ce s-a construit cu greu şi cu migală, de un an şi jumătate încoace, adică USL, s-a cam sfârşit.
Toate jocurile s-au efectuat şi din interior şi din exterior ca Traian Băsescu să-şi reia postul de preşedinte al României. Eu, unul, nu cred în linişte şi într-o bună coabitare. Poate doar una de faţadă.
Cel mai cuminte dintre politicienii zilei de ieri, poate mai canonic şi decât PDL-iştii, s-a arătat a fi primul ministru al României, Victor Ponta, care-i şi preşedintele PSD. Despre hiatusul dintre PSD şi PNL nu ştim nimic. Doar că, dacă se coase un petic rupt haina nu mai este ca la început. Vom trăi, vom muri şi… vom vedea.
Cel care a tăcut chitic, în tot acest timp, vorbind doar prin aghiotanţii lui, a fost socrul mic Traian Băsescu. Va urma publicarea Deciziei CCR în Monitorul Oficial şi el se va întoarce la Palatul Cotroceni. Pierderea cea mai mare nu sunt banii cheltuiţi de-a surda pe referendum, ci distrugerea oricărei urme de democraţie în ţărişoara asta a noastră numită încă România.
S-au făcut tot felul de speculaţii în legătură cu interesele Occidentului în România, cu şi mai marile interese ale SUA, care nu-s numai economice ori gen Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” ori Aeroportul militar Deveselu. Interesele Germaniei, ale cancelarului Angela Merkel, sunt mult mai discrete. Ori pur şi simplu ţin de apartenenţa la aceeaşi familie politică – Popularii europeni. Plus statul „capră” la toate isteriile acesteia cu iz de măsuri economice ori financiar-bancare. Cert este că imaginea României a avut şi are de suferit în urma intoxicărilor pedelisto-băsiste, mai ales prin europarlamentari portocalii, de genul caţei Monica Macovei.
O chestiune deloc exploatată de presa românească este organizarea la Palatul Parlamentului, din Bucureşti, a Congresului Popularilor Europeni – PPE. Care populari au discutat cu Traian Băsescu şi nu cu Emil Boc, individ ce avea interzis la Bruxelles.
În plus, mai există o relaţie specială cu Barroso. Prin intermediarul Mario David, fost şef de cabinet al lui Barroso, ex-ministru în guvernul portughez, vicepreşedinte al PPE, ca şi nevinovatul Laszlo Tokes, cel care-a „înfiat-o” la Bruxelles pe Elena Băsescu! Şi, colac peste pupăză, acţionar al mai multor firme de construcţii ce umflă bani grei din contractele cu statul român, contracte oferite de Traian Băsescu. Cine ne garantează că din aceşti saci de bani luaţi cu ghiotura nu se-nfruptă şi Borroso.
P.S. Declaraţia unui copreşedinte al USL privind crearea cvorumului în Plenul celor două camere ale Parlamentului României ar fi bine s-o uităm. Pentru demnitatea celor care încă mai simt româneşte.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here