Cu 10 procente: Cărbunele, detronat de apă la început de 2017

314

Producția de energie electrică pe bază de cărbune a fost la finalul anului trecut, pe primul loc, potrivit transelectrica.ro. În ultimele zile din 2016, cărbunele a fost vital pentru securitatea energeticã a României, ca la începutul lui ianuarie, producția de energie electrică pe hidro să depășească cu zece procente pe cea pe cărbune.

Producția de energie electrică pe bază de cărbune a ocupat primul loc înainte de Crăciun, detronând astfel producția de energie electrică pe bază de apă. Raportul Transelectrica arată că, în data de 21 noiembrie, la ora 12.19, producția de energie pe bază de cărbune era de 28,95%, în timp ce producția pe hidro era pe locul al doilea, cu un procent de 23,90%. În tot acest timp, Complexul Energetic Oltenia funcționa la capacitate, în unitățile miniere lucrându-se la flux continuu.
Pe 3 ianuarie 2016 cifrele s-au schimbat, producția pe hidro a ajuns la 36,80%, la ora 19.00, în timp ce producția de energie pe cărbune a coborât la 26,33%.
Deși consumul populației, atât în comercial, cât și rezidențial este în creștere, urmare a temperaturilor joase înregistrate afară, producția de energie electrică este mare, dar nu cărbunele se dovedește că are prioritate. Pe lângă consumul de gaze utilizatorii sunt nevoiți sã utilizeze, în aceastã perioadã, și o sursã de încãlzire pe energie electricã.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here