CSU Craiova visează încă la play-off

276

Echipa din Bănie a început cu dreptul sezonul de primăvară, a învins cu 2-0 pe Petrolul Ploiești și păstrează șanse teoretice de a termina în primele șase echipe ale Ligii 1 sezonul regulat.

CSU Craiova a avut o perioadă destul de neagră în partea a doua a sezonului de toamnă, punctele pierdute atunci scoțând echipa doljeană de pe traiectoria pentru play-off, dar încă mai are posibilitatea de a intra între primele șase din Liga 1. Nu mai este la mâna ei, așteaptă pe lângă victorii pe linie în ceea ce mai are de disputat din sezonul regulat, dar mai are nevoie și de rezultate fericite care să-i surâdă. Directorul tehnic al celor de la CSU Craiova, Daniel Mogoșanu, spune că trupa craioveană căuta să-și facă ea treaba mai întâi și apoi vor vedea ce se va mai întâmpla: „Cred că e un prim pas, unul foarte important, faptul că am reușit să câștigăm cu 2-0, în condițiile unui teren extrem de greu și în inferioritate numerică peste 30 de minute. A cântărit foarte mult acest fapt și mă bucur că băieții au reușit să reziste până la capăt și să avem chiar și în zece oameni multe acțiuni de poartă și ocazii foarte mari de a marca. Șanse la play-off avem dacă ne vom antrena cât mai bine și de a pune în aplicare tot ceea ce construim în fiecare zi. Politica mea este aceea a pașilor mărunți, de a ne pregăti la fiecare antrenament cum se cuvine. Sunt foarte bucuros pentru băieții mei, pentru rezultat și pentru faptul că veneam după o perioadă foarte grea, în care nu am reușit să câștigăm cinci jocuri. Faptul că Mateiu nu a fost titular a fost decizia mea. A avut o mică problemă medicală în cursul acestei săptămâni și am decis că e mai bine să nu intre de la început. Va trebui să se pregătească în continuare, să treacă peste problema medicală pe care a avut-o și va fi bine“, a explicat Mogoșanu după meciul câștigat pe teren propriu contra celor de la Petrolul.
Destul de greu, aproape imposibil, este ca CSU Craiova să mai prindă play-off-ul, însă antrenorul craiovenilor spune că orice punct pe care echipa îl va acumula va fi un atu în plus chiar și în lupta din play-out, care nu va fi nici ea deloc de neglijat. „Încercăm să strângem cât mai multe puncte din etapele rămase până la sfârșitul campionatului. În momentul în care se va încheia vom trage linie și vom vedea unde ne aflăm. Dacă nu vom putea juca în play-off, consider că aceste puncte ne vor prinde bine în play-out. Cât șansele există ne agățăm de orice posibilitate pe care o avem. Este greu, dar în fotbal s-au văzut multe”, a declarat antrenorul Victor Naicu vorbind despre obiectivele craiovenilor din această primăvară. Chiar dacă nu va prinde un loc în play-off, CSU Craiova trebuie să caute o poziție cât mai înaltă în campionat pentru că fiecare loc pe care-l câștigă înseamnă și bani mai mulți din drepturile TV ce vor veni în sezonul viitor.
Autor al unui gol în meciul cu Petrolul, Bogdan Vătăjelu se gândește la play-off, dar mai mult la o posibilă prezență a sa în lotul României de la turneul final al Campionatului European din această vară: „Nu am intrat în lupta pentru play-off, șansele matematice sunt foarte mici, dar mai este o speranță. Noi luptăm la fiecare meci să luăm cele trei puncte. După aceste două meciuri care au mai rămas o să vedem unde ne aflăm. Am avut noroc la gol, mă bucur că am marcat și că echipa a câștigat astăzi. Voi sta cu gândul la echipa națională atât cât voi avea șanse. În primul rând, trebuie să fiu sănătos, să joc cât mai bine, echipa să meargă din ce în ce mai bine și atunci cred că voi avea șanse să merg la următoarele meciuri amicale și după aceea la Campionatul European. Terenul a fost greu și jocul a suferit puțin. Noi pregătisem altceva, dar mă bucur că am fost mai pragmatic, am câștigat astăzi și am făcut suporterii fericiți“, a declarat fundașul craiovenilor.
Următoarea partidă a craiovenilor le oferă un duel cu Pandurii, echipa lui Edi Iordănescu venind după un succes care le-a consființit și matematic calificarea în play-off. Meciul se va disputa la Drobeta Turnu Severin, luni, 22 februarie, cu începere de la ora 18.00.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here