CSȘ Târgu Jiu, debut cu dreptul la Turneul Final U16

456

Turneul Final al Campionatului Național de baschet rezervat juniorilor U16 a debutat la Târgu Jiu ieri, iar CSȘ Târgu Jiu a reușit să se impună în primul meci disputat în grupa sa, 77-64 (12-14, 20-13, 15-18, 30-19) în fața celor de la ACS Dan Dacian București.

Aflați în lupta pentru un nou titlu de campioni, băieții lui Gabriel Bekeș nu s-au împiedicat de ambițioasa echipă din București, asta deși meciul a avut momentele sale de echilibru, ba chiar și situații în care oaspeții au condus. Tinerii baschetbaliști de la CSȘ Târgu Jiu au reușit însă să revină după ce au fost conduși în finalul sfertului 1 și începutul sfertului secund. Echipa gorjeană a preluat conducerea și s-a distanțat permanent, ajungând ca la final să aibă un plus de 13 puncte față de ACS Dan Dacian București. Antrenorul echipei gorjene apreciază că jocul nu foarte strălucit al echipei s-a datorat și unui ușor trac al debutului competiției pentru jucători: „Am făcut un joc slab în apărare, dar am reușit să ne desprindem pe final datorită aruncărilor libere marcate. Băieții și-au dorit mult această victorie și poate și din această cauză au fost apăsați de presiune și nu au reușit un joc foarte bun”, a declarat Gabriel Bekeș la finele întâlnirii cu ACS Dan Dacian.

Doi jucători în double-double
Lotul pe care antrenorii Bekeș și Berca îl au la dispoziție este unul în care se regăsesc și jucători valoroși, aflați în vederile selecționerilor. Adrian Vlad este unul dintre ei, iar în meciul cu ACS Dan Dacian a confirmat statutul său de lider al echipei cu un double-double cu 25 de puncte și 10 recuperări. Tot în double-double a terminat și pivotul gorjenilor, Camil Berculescu, jucător care a strâns 19 mingi de sub panouri marcând și 14 puncte. Berculescu a fost cel mai bun recuperator al partidei, împreună cu Diculescu de la oaspeți, ambii având 19 recuperări în meciul de debut de la Turneul Final.

Meci greu astăzi
A doua întâlnire din grupe pentru CSȘ Târgu Jiu este și cea mai dificilă. Asta nu doar pentru că echipa gorjeană va juca cu echipa care este campioană în exercițiu, U Mobitelco Cluj, ci și pentru că ardelenii au debutat cu o înfrângere în acest turneu final. CSȘ Unirea Iași a învins surprinzător pe U Mobitelco, așa că echipa clujeană va juca cu cuțitul la os: „Sper ca la jocul de mâine (n. red. – astăzi) să ne prezentăm mult mai bine, să jucăm mai exact pentru că vom avea un meci extrem de dificil, un meci decisiv pentru cei de la U Mobitelco Cluj”, a declarat antrenorul gorjenilor, Gabriel Bekeș.
Meciul dintre CSȘ Târgu Jiu și U Mobitelco se va disputa astăzi, cu începere de la ora 16:00, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu.

CSȘ Târgu Jiu – ACS Dan Dacian București 77-64 (12-14, 20-13, 15-18, 30-19)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu
CSȘ Târgu Jiu: Buzuloiu (4), Vlad (25), Rîșniță, Berca (8), Tilea, Sanda (22), Ciurea, Homescu, Bălcescu (4), Constantinescu, Buju, Berculescu (14). Antrenori: Gabriel Bekeș și Ionuț Berca.
ACS Dan Dacian: Năsturescu (19), Badea (6), Kurbissa (4), Neicu, Gututui, Coconea (22), Diculescu (8), Chivulescu, Manea (5), Bădescu, Niculae.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here