CSM Târgu Jiu a părăsit Cupa României

1012

CSM Târgu Jiu a cedat și a doua confruntare din prima manșă a Cupei României la baschet. Formația noastră a fost învinsă de CSO Voluntari, scor 86-78. Restanța dintre cele două echipe a avut loc luni seară. A fost un meci mult mai echilibrat decât primul, adjudecat la Târgu-Jiu tot de ilfoveni, scor 66-92, deși oaspeții au reușit să se impună într-o singură perioadă de joc: 24-21, 25-15, 20-18, 17-24. Jucătorul cel mai eficient din tabăra vizitatorilor a fost Malik Morgan, cu 16 puncte și 4 pase decisive. Porter Troupe a strâns 13 puncte, 4 recuperări şi 3 pase decisive, iar Ahmed Bashir – 11 puncte şi 4 recuperări. Dintre jucătorii gorjeni, Octavian Ilie a evoluat 26, 48 de minute, timp în care a reușit 4 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă. Răzvan Pavel a stat pe parchet 10, 40 minute, Camil Berculescu 5, 17 minute, iar Alex Berca 2,32 minute. Interesant este că formația noastră a comis și o greșeală tehnică în timpul jocului. Echipele care evoluează în Cupa României sunt obligate să aibă în permanență pe teren doi baschetbaliști români, iar unul dintre ei trebuie să fie U23. CSM Târgu Jiu a început repriza secundă cu doi autohtoni, Andrei Gheorghe și Alexandru Berca, însă ambii peste limita minimă de vârstă. Oaspeții au fost penalizați cu un ,,tehnic”, iar Ilie i-a luat locul în teren lui Berca după aproximativ 2 minute. Antrenorul Jordanco Davitkov și-a justificat cumva gestul, spunând că a încercat să ruleze tot lotul avut la dispoziție. Mai mult, macedoneanul a apreciat evoluția echipei sale, dar spune că oscilațiile de formă sunt principala problemă a baschetbaliștilor săi.„În doar două zile am avut două meciuri total diferite. Dacă acasă cu Focșani, când am pierdut, am jucat foarte rău, acum, la mai puțin de 48 de ore, când am jucat împotriva unei echipe mult mai puterice, aşa cum este Voluntari, am jucat mult mai bine. Astăzi am dat șansă tuturor jucătorilor să evolueze. Am avut momente mai bune și mai puțin bune, dar sunt satisfăcut, dar dacă aş putea schimba, aş fi preferat să fi jucat aşa cu Focșani. Problemă noastră este că nu avem o constanţă, jucăm oscilant, iar pentru viitor trebuie să reglăm acest lucru, să ajungem la o variabilă stabilă. Şi pentru că suntem în prejma sărbătorilor vreau să le transmit Sărbători Fericite tuturor suporterilor, un Crăciun Fericit și Anul Nou să ne găsească sănătoși, împreună si cu rezultate cât mai bune pentru CSM Târgu Jiu”, a declarat Davitkov pentru csmtargujiu.ro.
CSM Târgu Jiu: Kevin Allen 9p, Brandon Sly 8p, Porter Troupe 13p, Ahmed Bashir 11p, Titus Nicoară 9p, Răzvan Pavel, Stefan Glogovac 2p, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe 6p, Malik Morgan 16p, Alexandru Berca, Octavian Ilie 4p. Antrenor: Jordanco Davitkov. Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.
Baschetbaliștii ce reprezintă Gorjul revin pe parchet în etapa a 13-a din LNBM. Atunci este programată confruntarea cu CSM Ploiești, care va avea loc pe 4 ianuarie, de la ora 18.45. Confruntarea va fi transmisă în direct de DigiSport.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here