CSM, proiect credibil. Baschetbaliştii şi-au prelungit contractele

842

În aşteptarea transferurilor cu greutate, CSM Târgu-Jiu şi-a asigurat semnătura celor mai importanţi jucători români din sezonul trecut. Gorjenii rămân prioritatea proiectului, iar Camil Berculescu şi Alexandru Berca au fost primii sportivi care şi-au prelungit înţelegerile cu echipa de baschet. Imediat după aceste mutări, trupa pregătită de Claudiu Alionescu le-a propus contracte şi altor doi ,,localnici”. Este vorba despre Răzvan Bratoloveanu (28 de ani) şi Ionuţ Răceanu (19 ani), ultimul fiind şi cel mai tânăr component al echipei. ,,Acest lucru mă motivează să muncesc şi mai mult decât ceilalţi. Voi fi atent la toate sfaturile pe care le voi primi de la colegii mei mai experimentaţi, sfaturi care mă vor ajuta să înţeleg anumite aspecte ale jocului. Plec cu gândul că vreau să fac baschet de performanţă şi asta mă determină ca în sezonul ce urmează să muncesc din greu şi să dau tot ce am mai bun atunci când intru pe teren. Am oferit 100% echipei de 3×3, de altfel s-au văzut şi rezultatele. Regret enorm că nu am putut continua competiţia. Sunt sigur că aveam şanse la primul loc, ceea ce ar fi adus clubului primul trofeu şi o imagine aparte”, a declarat Răceanu. ,,Continuitatea este foarte importantă într-un proiect sportiv sănătos aşa cum este cel de la CSM Târgu-Jiu şi pentru mine nu este nimic mai important decât să joc pentru echipa oraşului natal. Un alt motiv este acela că am găsit la acest club oameni dedicaţi şi profesionişti, după dezamăgirile trăite cu ultimul proiect, ACS Târgu-Jiu. Pentru sezonul viitor îmi doresc, în primul rând, să fim toţi sănătoşi şi să nu avem parte de accidentări, pentru că anul trecut am fost loviţi practic de ghinion din cauza accidentărilor. Ştiu că va fi un sezon foarte greu, am mai trecut prin asta mulţi ani cu Energia Târgu-Jiu, dar dacă vom da dovadă de unitate şi dacă dăm totul pe teren putem să facem faţă echipelor de top care vor să vină în Sala Sporturilor”, a spus Răzvan Bratoloveanu.
Unul dintre cei mai importanţi jucători din sezonul trecut, Ioan Borşa (30 de ani), va continua la Târgu- Jiu. În ciuda unor oferte din ţară, Borşa a ales să dea credit proiectului gorjean pentru încă un sezon.,,Aici am găsit oameni minunați, dedicați acestui proiect și în care am încredere. Sper că acest proiect se va menține la un nivel înalt mulți ani. Am avut și alte oferte, au fost și discuții cu mai multe echipe, însă am ajuns la un acord comun cu CSM pentru următorul sezon. Vom juca împotriva echipelor de top, însă cred că vom face un sezon bun și sper să fim surpriza plăcută a campionatului. Personal aș vrea să luăm fiecare meci în parte, să dăm totul pe teren, iar la final să ne bucurăm de victorie și, nu în ultimul rând, să fim toți sănătoși și să ne ferim de accidentări”, a spus jucătorul originar din Târgu Mureş.
Din alt colţ al ţării, mai exact din Braşov, a ajuns, la Târgu-Jiu, Andrei Gheorghe (24 de ani). Şi pivotul care a contribuit la competiţiile de 3×3 va îmbrăca maioul CSM-ului în următorul campionat.,,Unul din principalele motive ar fi starea de bine pe care mi-a dat-o familia CSM, atât pe teren, cât și în afara acestuia. Deși sunt născut în Brașov, fanii din Târgu-Jiu m-au primit și m-au făcut să mă simt ‘ca acasă’. Pentru mine primul sezon la CSM a fost unul plin de oportunități. Am primit încredere de la tot staff-ul, fapt văzut și prin minutele de joc. Prezența fanilor în tribune m-a motivat să dau totul pe teren. M-am dezvoltat, jucând atât poziția 4, cât și poziția 5. Mi-au plăcut rezultatele obținute la 3×3 unde am jucat în finală la toate turneele de calificare, două dintre ele câștigându-le”, a spus Gheorghe. Patru jucători străini sunt aşteptaţi la Târgu-Jiu până la finalul lunii iulie.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here