CSM București, un adversar pentru statistici și moral

258

Pentru Energia urmează un nou meci fără o miză reală. Gorjenii și-au „făcut suma” calificându-se în dauna CSM-ului în Final Four-ul Cupei României, însă în campionat meciul nu are miză decât pentru gazde, care speră într-o clasare cât mai bună care să le ofere avantaje pentru play-off.

Pentru Energia cel mai important meci al sezonului pare a fi cel de pe 21 martie, când la Târgu-Jiu va sosi lanterna roșie a campionatului, CSU Suceava, însă până atunci elevii lui Liviu Andrieș trebuie să mai joace în campionat și cu CSM București. Gorjenii se deplasează în Capitală fără a avea presiunea rezultatului, iar președintele secției de handbal a clubului târgujian consideră că dincolo de rezultatele total nesatisfăcătoare înregistrate în acest sezon, atmosfera este departe de a fi considerată una proastă. Benedict Geamănu consideră că, echipa poate să treacă peste momentele dificile în care singură a intrat doar printr-o determinare mai mare, una de care au dat dovadă la unele partide, dar pe care „au uitat-o” în ultimele runde: „În momentul de faţă este o stare bună la echipă, chiar dacă rezultatele nu sunt pe măsura aşteptărilor noastre, ale celor care conducem echipa în momentul de faţă, nu sunt pe măsura aşteptărilor jucătorilor şi antrenorilor. Jucătorii se pregătesc normal, ştim ce avem de făcut în continuare, fiecare meci îl tratăm la victorie, numai că nu ne iese, pierdem pe final, multe meciuri s-au pierdut la un gol sau două, trei goluri diferenţă, asta a fost. Ne-a lipsit ceva la fiecare meci, poate o dorinţă de victorie mai mare, poate o determinare mai mare, a fost ceva care ne-a lipsit în această perioadă a campionatului”, a declarat președintele echipei gorjene.

„Dorința de victorie este întotdeauna!”
Energia are de câștigat din meciul cu CSM București doar o mai bună stare de spirit, o doză de moral înaintea meciului cu CSU Suceava și mult mai multă încredere în forțele proprii. Președintele gorjenilor spune că, echipa sa trebuie să gândească meciul ca pe unul pe care trebuie să-l câștige și este sigur că asta vor și băieții: „La meciul cu CSM trebuie să jucăm bine, să ne exprimăm aşa cum trebuie în teren şi să putem duce un meci până în minutul 60, adică să avem determinare pe toată durata meciului. E un meci aparent fără miză, dar noi mergem la orice meci să-l câştigăm, ne iese, nu ne iese, dorinţa de victorie este întotdeauna”, a mai declarat Benedict Geamănu.

Reproșuri ar fi pentru toți
Un campionat ca acesta nu poate fi trecut cu vederea atât de ușor, rezultatele fiind în neconcordanță cu obiectivele inițiale și nici cu cele stabilite intermediar, acum fiind vorba doar de obiective minimale, cele legate de supraviețuirea echipei în primul eșalon. Președintele echipei gorjene recunoaște că o parte din vină aparține fiecăruia dintre cei care joacă, antrenează sau conduc această echipă: „Ne reproşăm tuturor aceste rezultate, nu numai băncii tehnice. Ne reproşăm nouă, conducătorilor, le reproşăm lor, le reproşăm jucătorilor, tocmai poate această lipsă a unei determinări în plus, mai mulţi factori care au condus la rezultatele acestea proste”, a declarat Geamănu.

Se gândesc și la viitorul sezon
Foarte mulți dintre jucătorii Energiei își vor încheia contractele cu clubul gorjean în această vară, iar misiunea conducătorilor este aceea de a nu lăsa toate lucrurile pe ultima sută de metri, ceea ce înseamnă demararea negocierilor cu unii dintre actualii componenți ai echipei antrenată de Liviu Andrieș. Geamănu spune că, discuțiile se poartă atât cu jucătorii din actualul lot, cât și cu alți jucători, care sunt doriți la Târgu-Jiu din vară, însă este bine ca apele să nu fie tulburate prea devreme, echipa având de susținut în continuare foarte multe meciuri de care depinde soarta acesteia: „Am început strategia pentru creionarea lotului pentru sezonul viitor, suntem în discuţii cu mai mulţi jucători, cu 14 jucători. Nu ştim exact câţi vor semna, unii au semnat deja. Au semnat trei până acum, sunt jucători români de la echipele din România, jucători tineri, jucători cu experienţă, de perspectivă sau consacraţi deja. Am început discuţiile şi cu jucători din lotul actual. La echipă este o stare de spirit bună, n-are rost să stricăm această stare de spirit, ştim ce ne aşteaptă, mă refer la play-out, la meciurile de Cupa României, nu trebuie să stricăm această stare de spirit care există în momentul de faţă”, a încercat să explice Benedict Geamănu de ce nu se fac publice discuțiile avute cu unii jucători în această perioadă.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here