Cseke Atilla: Evaluarea pagubelor din Gorj, finalizată marți

1232

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, în timpul primei reuniuni a Comitetului interministerial pentru analiza de risc seismic, că este nevoie de prioritizarea proiectelor privind consolidarea clădirilor cu risc seismic. Acesta a precizat că prioritare sunt, în acest moment, unitățile școlare.

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a precizat că în cursul zilei de marţi urmează să fie finalizată evaluarea pagubelor produse clădirilor afectate de cutremurele care au avut loc în judeţul Gorj, urmând ca ulterior să fie înaintate Executivului măsuri de sprijin în baza unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

„Am cerut ca astăzi cât mai rapid posibil să avem o evaluare a daunelor, pagubelor produse, respectiv pe cât posibil astăzi să închidem la nivel județean cu hotărâre a Comitetului Județean pentru situații de urgență, astfel încât să vedem la nivelul autorităților locale, fie că vorbim de municipiul Târgu Jiu, fie că vorbim de alte UAT-uri, ce clădiri sunt afectate și care ar fi măsurile, respectiv sprijinul, resursele financiare necesare, pentru că situația acestor clădiri afectate să fie rezolvată. Dacă avem această documentație, sigur vom veni în ședința de guvern și vom propune, domnule prim-ministru, să fiți de acord cu măsuri de sprijinire a acestor autorități locale. Ne referim în principal în primă fază la clădiri care au ca și destinație școli, pentru că acolo este așa cum ați dispus prioritatea noastră. Așteptăm această documentație în cursul zilei de astăzi și ne vom mișca foarte rapid cu celelalte ministere, astfel încât să putem să vă prezentăm o soluție pentru ședința de guvern”, a spus ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here