Cronica cronicizării Sărăciei

215

foto predo 2Din lipsă de spaţiu şi pentru a aminti de părinţi nu ne permitem a reproduce poemul cu pricina. Unul cunoscut de cei cu părinţi pe pământ, nu în gând. Cert este că deputaţii fără mamă (poate că mulţi n-au nici tată, mulţi mor înainte de pensionare!) au votat o sinistră Lege a pensiei, aşa cum a vrut-o portocaliii, în frunte cu ăl din Capul Statului, cu aghiotantul său

Emil Boc, una şi aceeaşi persoană cu preşedintele PDL, ori cu al treilea bărbat în Statul de drep(ţi)t care încă se mai numeşte România – fosta Miss România – preafrumoasa Roberta Anastase.

Legea pensiilor fu reexaminată la solicitarea şefului statului şi adoptată, ieri, de Camera Deputaţilor. Adică de Parlament, fiindcă anexa acestuia – Camera Deputaţilor – este decizională în cazul legii cu pricina. Şi astfel, bărbaţii se vor pensiona de la anul, numai după ce vor împlini 65 de ani. Dacă-i vor împlini! Iar femeile la 63 de ani, aşa după cum ceruse Zeus! În fond, plenul Camerei Deputaţilor, un fel de anticameră a biroului(nu iatac!) preşedintelui/preşedintei Roberta Anastase, duduca aceea care-a sucit minţile la mulţi flăcăi până a rămas singură. Dar pe o importantă funcţie în stat. Merită. Au votat, cu fosta Miss România cu tot, vreo 172 de aşazişi deputăţei, despre care se presupune că au o mamă şi ei. O mamă ştim cu toţii că este mult mai muncită decât tatăl şi dacă după 40 de ani rămâne fără slujbă nici că mai pupă alta, în capitalismul de cumetrie portocalie ce a cuprins România. Iar la vârsta de pensie nu-i sigur că vor mai ajunge. Vai de mama lor de deputaţi. Dar va fi vai şi de mamele noastre, ale tuturor alegătorilor. Fie că-s fani PDL, fani UNPR(ce-o mai fi şi aia!), fani UDMR(o uniune, se pare, nu partid, în contra fraierilor de români!) ori ai Grupului parlamentar al naţionalităţilor alta decât cea maghiară. Care nici ei nu ştiu ce votează! Pe ei îi interesează numai ciolanul şi faptul că o păcătoasă de Constituţie le dă dreptul să intre într-un Parlament., O Monarhie a prostiei, unde aleşii dorm şi sunt prezenţi la vot cu toţii doar când îşi votează drepturile lor.

Culmea ruşinii, Neluţu Ioan Botiş, portocaliul care ţine loc de ministru al Muncii, n-a participat la votarea unei Legi a pensiilor micşorate! Ce ţară, ce Parlament! La francezi fu zarvă mare atunci când s-a introdus limita de vârstă de 62 de ani la bărbaţi! La români şi femeile trudesc mai mult. Sau nu se bucură de respectul politicienilor mânjiţi în portocaliu.

Locuri de muncă nu sunt. Bine plătite nici atât. Mămicile cu copii mici vor câştiga mai puţin şi nici nu vor mai avea doi ani pentru creşterea copiilor. Depopularea ţării este principala virtute a portocaliilor ce sărăcesc populaţia. O altă găselniţă ruşinoasă a Guvernului Băsescu-Boc este impozitarea-reţinerea contribuţiei de sănătate al pensionarilor ce primeau suma mizerabilă, de subzistenţă, mai mare de 740 de lei şi la revoluţionarii care, oricum, primesc banii degeaba. În loc să le taie total la aşa-zişii revoluţionari! Prin Ordonanţă a Guvernului celor doi ciocli! Unul cocoţat în Dealul Cotrocenilor, iar altul impus la Palatul Victoria de primul!

Ca beneficiar, triumfă ministrul Sănătăţii, Atila Cseke! În fond, tot un Atila! Singurul care crede că va rezolva problema subfinanţării sănătăţii. Prin sărăcirea celor şi aşa destul de săraci!

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here