Criza locurilor de muncă – Mai mulţi şomeri în judeţ

210

somajFaţă de luna trecută când la nivelul judeţului nostru se înregistra o rată a şomajului de 11,03% cu un număr de 16.927 de persoane care nu au un loc de muncă, în primele zile ale lunii iunie rata a urcat până la 11,21%.

Astfel, numărul şomerilor gorjeni este mai mare în prezent, respectiv de 18.857. Rata şomajului înregistrat la nivel naţional, la sfârşitul lunii aprilie 2010 a fost de 8,07%, mai mică decât cea din luna martie şi mai mare decât în aprilie. Numărul total de şomeri la finele lui aprilie, respectiv de 738.187 persoane, a scăzut cu 27.098 de persoane faţă de cel de la sfârşitul lunii anterioare. Din totalul şomerilor înregistraţi la nivelul ţării noastre, 441.869 au fost şomeri indemnizaţi şi 296.318 neindemnizaţi. Numărul şomerilor indemnizaţi a scăzut cu 20.420 persoane, iar cel al celor neindemnizaţi cu 6.678 persoane faţă de luna precedentă.

Judeţul Gorj se află undeva la mijloc pe harta şomajului în România. Astfel, dacă în topul judeţelor cu cei mai mulţi şomeri se află Vaslui, Mehedinţi, Teleorman, Dolj, Ialomiţa, la polul opus, cei mai puţini şomeri sunt în municipiul Bucureşti, judeţele Buzău, Harghita, Caraş-Severin şi Hunedoara.

9 cursuri organizate în iunie

Pe parcursul acestei luni, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează şapte cursuri de formare profesională ce vor fi frecventate de 244 de gorjeni. Câte două cursuri sunt de lucrător în comerţ, alte două de operator introducere-prelucrare-validare date, şi câte unul de administrator pensiune turistică, asfaltator, asistent de gestiune, constructor drumuri şi poduri, dulgher-tâmplar-parchetar.

Serviciile de formare profesională se asigură gratuit pentru şomerii indemnizaţi şi pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în evidenţele AJOFM GORJ. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, camera 5, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu.

Izabella MOLNAR

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here