Criza economică îşi spune cuvântul – Furau legume dintr-un magazin

461
1Criza economică şi lipsa banilor nu i-a lăsat pe hoţi fără idei. Dacă nu mai au bunuri de furat, mereu se pot găsi…alimente. Astfel, patru minori care furau legume şi fructe dintr-un magazin, au fost surprinşi în flagrant. Aceştia doreau să transporte “marfa” cu un autoturism care, la sosirea poliţiei, era ticsit.

Minorii, toţi din satul Gîrdoaia, judeţul Mehedinţi, au fost surprinşi în noaptea de luni spre marţi în timp ce furau dintr-un magazin agro-alimentar din municipiul Motru. Băieţii, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, au fost găsiţi de poliţişti exact când se pregăteau să plece, cu un autoturism încărcat cu legume. Cel mai mare dintre ei, A.V., de 17 ani, era şoferul autoturismului fiind, de asemenea, şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Cei patru au fost duşi la secţia de poliţie din Motru unde, spre surpriza lor, oamenii legii au aflat că minorii nu se aflau la prima faptă de acest fel. Băieţii mai furaseră, din acelaşi magazin, şi lubeniţe, o lădiţă cu ardei gras, patru saci cu ardei iute, un sac cu ardei gras, doi saci cu fasole verde şi două cutii cu roşii. O parte dintre aceste produse le vânduseră unui cetăţean, consătean cu ei.
Prejudiciul a fost recuperat
Toate legumele şi fructele furate au fost recuperate de către poliţişti, iar băieţii sunt, în prezent, cercetaţi pentru furt calificat, fiind întocmit, în cauză, dosar penal. De asemenea, minorul A.V. mai este cercetat şi pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, Daniel Tică, cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here