Criza economică a afectat Coleusul

220
haine1_bTârgul de haine vechi al municipiului Târgu-Jiu a fost ocolit de clienţi în acestă lună deşi comerciaţii se aşteptau să îşi soată pârleala din vară, acum când elevii au început şcoala iar studenţii se pregătesc să se întoarcă la studii. Din cauza lipsei cumpărătorilor vânzătorii de etnie rromă sunt pregătiţi să îşi vândă marfa chiar şi la jumătate de preţ.

Coleusul, târgul de haine vechi din municipiul Târgu-Jiu, a fost în aceste ultime zile aproape gol, clienţii de altă dată preferând să se pregătească pentru timpurile de restrişte specifice sezonului rece. Rromii care trăiesc doar de pe urma acestui tip de comerţ sunt însă îngrijoraţi de lipsa cumpărătorilor şi se gândesc cu groază că nu îşi mai pot achiziţiona marfa pentru perioada toamnă-iarnă. Din cauza lipsei de lichidităţi, pe unele tarabe se comercializează încă produse de vară, gen sandale, şlapi, tricouri şi rochii, puiţini fiind comercianţii care şi-au aşezat pe mese îmbrăcăminte şi încălţăminte specifică iernii care aproape bate la uşă. Cum nu au niciun alt venit, unii trăind doar din alocaţia copiilor, rromi s-au pregătit să îşi atragă cumpărătorii cu preţuri mici. Unii s-au gândit şi la oferte promoţionale, la un produs cumpărat dorind să ofere doritorilor altul gratis.
Municipalitatea, în pierdere
Afacerea Coleus nu mai este profitabilă nici măcar pentru autorităţile locale, obligate să plătească, lunar, deţinătorului privat al spaţiului unde funcţionează târgul, 15.000 de lei. Consilierii locali au aprobat acestă sumă în aprilie, deşi în urmă cu o lună, autorităţile municipale plăteau la SC.Combgorj doar 10.000 de lei lunar. Se pare că, din cauza crizei, municipalitatea colectează din Coleus doar 8000 de lei lunar, în timp ce pentru plata chiriei, de la buget, se mai plăteşte agentului economic 7000 de lei, lunar, în plus.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here