Criza din Ucraina : Rusia promite eliberarea observatorilor

232

Separatiștii pro-rusi susțin ca observatorii internaționali sunt ” spioni NATO”, in timp ce Occidentul amenință Moscova cu noi sancțiuni.

Moscova va lua ” toate măsurile posibile ” pentru a elibera o echipă de observatori militari internaționali deținuți în estul Ucrainei , potrivit presei ruse .

Opt membri ai Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa ( OSCE ) ce se deplasau insotiti de cinci soldati din trupele ucrainene, au fost retinuti de către separatiștii pro-rusi, în orașul Slaviansk .

“Noi credem că acești oameni au nevoie să fie eliberați cât mai curând posibil” a declarat Andrei Kelin, trimisul Rusiei la OSCE, pentru agenția de știri ITAR -TASS .
Rusia, în calitate de membru al OSCE va întreprinde toate măsurile posibile în această chestiune

Cu toate acestea , rebelii au acuzat observatorii ca ar fi ” spioni NATO” și au promis că vor continua sa-i detina in captivitate.
“Acestia vor fi schimbati cu proprii nostrii luptatori. Nu văd nici un alt mod în care vor fi eliberati”, a declarat Denis Pushilin, șeful auto-declarat al Republicii Donetsk.

Declaratia survine anuntului facut de grupul G7, privind adoptarea de noi sancțiuni împotriva Rusiei, daca tensiunile vor continua in Ucraina .

La randul lor, Diplomații UE au declarat că vor organiza o întâlnire de urgență luni, la Bruxelles, pentru a discuta aceasta problema .

Statele Unite spun ca avioane militare rusești au intrat în spațiul aerian ucrainean de mai multe ori, in pofida apelului facut de Washington catre Moscova pentru a de-escalada situația .
Confirmarea a venit de la purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Steve Warren, care a spus :
“Pot să confirm că, în mai multe rânduri, în ultimele 24 de ore, avioane ruse au intrat în spațiul aerian ucrainean”

Colonelul Warren a cerut Moscovei “să ia măsuri imediate pentru a de-escalada situația”.
Oficialul american a spus că este neclara intenția, dar aeronava ar fi putut efectua teste de zor ori era angajata într-un spectacol de forță. Acesta este cel mai recent semn al confruntarii dintre Rusia și Ucraina.
Rusia si-a amplificat exercițiile militare de-a lungul frontierei cu Ucraina . Acestea includ zboruri aeriene, infanterie și trupele blindate .

Premierul ucrainean Arseniy Yatsenyuk a acuzat Moscova ca ar dori să înceapă ” un al treilea război mondial”

Ministrul rus de externe , Serghei Lavrov, a avertizat Kievul ca va raspunde in fata justitiei pentru “crima sângeroasă”, din estul Ucrainei, unde guvernul acționează împotriva rebelilor.
SkyNEWS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here