CRIZA DIN UCRAINA : Avion militar ucrainean, atins de proiectile trase de separatişti proruşi

266

Preşedintele Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a ordonat, marţi, reluarea operaţiunilor “antiteroriste” în regiunile separatiste estice. Un avion militar ucrainean a fost atins de proiectile de artilerie lansate de miliţiii separatiste proruse, anunţă autorităţile de la Kiev, precizând că aeronava a reuşit să aterizeze în siguranţă.

Atacul separatiştilor asupra unui avion militar ucrainean, calificat de Kiev drept “act terorist”
Procuratura generală a Ucrainei a calificat drept “act terorist” atacul cu proiectile de artilerie, lansat marţi de miliţiii separatiste proruse împotriva unui avion militar ucrainean, în oraşul Slaviansk, relatează agenţia UNIAN.

“Procuratura a deschis o anchetă pentru tentativă de act terorist în cazul avionului atins de proiectile în regiunea Doneţk”, a anunţat procuratura într-un comunicat, subliniind că incidentul va fi anchetat de către Serviciile speciale ucrainene (SBU).

Oleksandr Turcinov ordonă reluarea operaţiunilor antiteroriste în estul Ucrainei
Preşedintele Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a ordonat, marţi, reluarea operaţiunilor “antiteroriste” în regiunile separatiste estice, informează AFP.
Operaţiunea antiteroristă fusese suspendată pe durata Paştelui.

“Am ordonat serviciilor de securitate reluarea operaţiunilor antiteroriste, în scopul apărării cetăţenilor ucraineni care trăiesc în estul ţării”, a declarat Turcninov.

Preşedintele interimar a dat acest ordin după descoperirea a două cadavre care prezentau semne de acte de tortură. Unul dintre cadavre pare a fi al unui oficial local din cadrul partidului prooccidental Batkivşcina, condus de Iulia Timoşenko. Conform presei ucrainene, este vorba de Vladimir Ribak, găsit mort în apropierea oraşului Slaviansk.

“Teroriştii care au luat ostatică întreaga regiune Doneţk au mers prea departe”, a avertizat Turcinov.

Incidentul a avut loc în timp ce avionul militar de recunoaştere era deasupra oraşului Slaviansk, unde sunt numeroşi insurgenţi proruşi.

“Indivizi rămaşi neidentificaţi au deschis focul spre un avion de tip AN-30, aparţinând Forţelor Aeriene ucrainene, care efectua un zbor de observare deasupra oraşului Slaviansk. Avionul a fost atins de mai multe proiectile, dar a aterizat fără probleme”, a comunicat Ministerul ucrainean al Apărării. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here