Crin Antonescu şi Dian Popescu, în bătaia puştii lui Morega

343

more2Fostul şef al PNL Gorj, Dan Morega, face o serie de declaraţii dure la adresa actualului succesor al său la şefia organizaţiei, precum şi în privinţa lui Crin Antonescu, pe care, de când a plecat din partid, l-a criticat constant.

Deputatul spune că este pregătit pentru o lungă iarnă de vânătoare „de jivine şi maidanezi”, el fiind convins că guvernul liberal din umbră va rămâne, în cele din urmă, doar o „umbră de guvern”.

Morega nu-l menajează deloc pe urmaşul său la şefia PNL Gorj şi, după ce a părăsit filiala, îl critică dur pe Dian Popescu, în ciuda colaborării bune pe care cei doi au avut-o în trecut. Acum deputatul vine şi vorbeşte extrem de dur la adresa liderului încă nevalidat la şefia organizaţiei, Morega nemaiputând face nimic din interiorul PNL Gorj atâta timp cât şi-a dat demisia din partid.

De pe margine vorbeşte însă într-un mod nemaiîntâlnit la adresa lui Dian Popescu, vorbele rostite acum fiind greu de anticipat cu câteva luni în urmă. “Am vrut de mai mult timp să-l atenţionez că politica se face cu bun simţ, nu cu demagogie, că eu asta am regăsit în programul lui de a conduce filiala în următorii cinci ani. Să-i dea Dumnezeu să scoată el doi deputaţi, un senator şi să şi angajeze 350 de liberali în administraţia centrală. Dacă e buricul pământului poate face şi guvernul cu 41 de miniştri, ca să aibă şi Gorjul lui un post asigurat, că aşa a promis… La mintea lui cât o nucă poate să promită orice… Poate dacă face din PNL un partid unic va avea şi el post de ministru, în rest, cred că în 2012 va fi iedul sacrificat pentru că la alegerile locale nu va lua nici jumătate din numărul de primari promişi. Eu îl asigur că am puşca pregătită şi muniţia necesară pentru că a venit sezonul de vânătoare la jivine şi maidanezi şi sunt gata să plec la vânătoare”, spune Morega.

S-a ofilit Crinul

Deputatul nu-l iartă nici pe Crin Antonescu, fostul şef al PNL Gorj fiind convins că Guvernul din umbră prezentat de liderul liberal nu are nicio şansă să devină realitate. Din contră, Morega este sigur că mai degrabă ajunge el Patriarh decât Antonescu un prim-ministru pentru România.

“Poate să se apuce de pe acum să scrie cartea Umbra Guvernului, cu el premier. Ţara asta nu e formată doar din profesori de istorie, aşa cum este el, mai are şi oameni cu experienţă, care ştiu ce trebuie făcut pentru a depăşi perioada de criză. Mai repede ajung eu Patriarh, decât Antonescu premier. Mitropolit mai am timp să ajung, nu ar fi o problemă. El nu-şi dă seama că organizaţiile judeţene clocotesc în teritoriu, pentru că a fost ales preşedinte promiţând că aduce partidul la guvernare. Nu a făcut asta, iar acum vorbeşte despre un guvern din umbră. Mai degrabă este umbra unui guvern pentru că acum o săptămână el vorbea de un guvern de tehnocraţi care să gestioneze ţara. Şi eu aş fi de acord cu o asemenea formulă, de uniune naţională. PSD are şi el un guvern din umbră şi, astfel, îl pune de tot în umbră pe al PNL-ului. Sunt specialişti în partid, gen Vosganian sau Nicolăescu, pe care Antonescu i-a ignorat, aşa cum a făcut şi cu fostul premier Tăriceanu, un om care vine din economia reală şi pentru care şi funcţia de vicepremier ar fi prea mică la experienţa pe care o are. Daniel Chiţoiu, Andrei Marga, Maria Câmpeanu şi Teodor Meleşcanu, atât apreciez din numele celor propuşi în acest cabinet, în rest, cred că Antonescu îşi continuă greşelile de până acum. El vorbeşte într-o lume virtuală şi de asta au şi plecat parlamentarii din partid. Veţi vedea că în perioada următoare mai sunt şi alţi aleşi care vor părăsi PNL din aceleaşi motive”, mai afirmă Morega.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here