Criminalul din Roşia, înapoi în arestul IPJ Gorj

435

crima 1Claudiu Bălănoiu, cel care în urmă cu aproximativ o lună şi-a ucis cu bestialitate soţia, chiar în faţa copiilor, a fost transferat, miercuri, 8 iunie, de la Penitenciarul Spital Bucuresti-Jilava în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPG) Gorj. Acesta a stat internat peste 20 de zile în unitatea spitalicească ca urmare a multiplelor răni pe care şi le-a produs după comiterea faptei abominabile.

Între timp, cei doi copii ai făptaşului, care au asistat la oribila crimă, o fetiţă de 14 ani şi un băieţel de 11 ani, au fost luaţi în plasament de către familia fratelui lui Claudiu şi sunt consiliaţi de către un psiholog.

Cel care în urmă cu aproximativ o lună şi-a ucis cu sânge rece soţia, în faţa copiilor, este acum în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. După ce a comis oribila crimă, Claudiu Bălănoiu, din localitatea Roşia de Amaradia, s-a autodenunţat iar apoi a încercat să-şi i-a viaţa. Dar medicii gorjeni l-au salvat. După acordarea îngrijirilor medicale, bărbatul a fost transferat la Penitenciarul Spital Bucuresti-Jilava, unde a stat până miercuri, când a fost transferat în Gorj. „Claudiu Bălănoiu a fost retransferat de la Spitalul Jilava, în data de 8 iunie, în Gorj”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Penitenciar Jilava, Daniela Popescu. Acum, Claudiu Bălănoiu se află în arest preventiv la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj, conform purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Daniel Tică. Se vehiculează că mandatul bărbatului de arestare preventivă a fost prelungit cu 30 de zile, după ce, în data de 13 mai, atunci când şi-a ucis soţia, a fost arestat preventiv tot pentru aceeaşi perioadă.

Copiii, în plasament la rude

crima 3Cei doi copii minori ai familiei Bălănoiu sunt acum în grija rudelor. Fratele lui Claudiu, Aron Bălănoiu i-a luat, împreună cu soţia sa, pe micuţi în plasament. „Cei doi copii ai lui Caludiu Bălănoiu au fost luaţi în plasament de către cumnata ucigaşului, adică soţia fratelui lui Claudiu. Am încercat şi noi să ajutăm familia, pentru că cei doi primesc doar 80 lei de copil pe lună de la Centrul de Plasament. Am vorbit la direcţie pentru a încerca ca părinţii adoptivi să obţină încadrarea de asistent maternal. Astfel, vor primi mai mulţi bani pe lună pentru copii, dar am înţeles că trebuie să mai ia încă un copil să-l crească pentru a fi asistent maternal”, a declarat primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Scrisoare de la tată

După ce le-a ucis mama cu sânge rece, Claudiu încearcă să-şi ceară acum iertare de la copiii săi. Primul pas a fost expedierea unei scrisori către cei doi copii ai săi. „Am înţeles că tatăl copiilor a trimis o scrisoare acasă, pentru cei mici. În ea îşi cerea scuze pentru fapta comisă şi le cerea copiilor să îl ierte”, a mai spus primarul. Băieţelul şi fetiţa care şi-au văzut tatăl ucigându-le cu sânge rece pe cea care le-a fost mamă sunt acum consiliaţi de un psiholog. „Copiii beneficiază de consiliere psihologică, dat fiind faptul că au văzut întreagă scenă”, a mai adăugat Cotojman.

Şi-a ucis soţia în faţa copiilor

Claudiu Bălănoiu, miner din satul Ruget, şi-a ucis soţia, în data de 13 mai, din cauza geloziei, cu mai multe lovituri de cuţit, martori la oribila crimă fiind chiar cei doi copii minori ai soţilor. Claudiu s-a întors liniştit de la serviciu, unde lucrase în schimbul III. Nimic nu prevestea ce avea să urmeze. Bărbatul era gelos, gândindu-se că va trebui să o lase pe soţia sa, Mădălina Bălănoiu, de 32 de ani, singură. Acesta urma să meargă 5 luni la închisoare după ce fusese implicat într-un scandal. Măcinat de gelozie, Claudiu s-a luat la ceartă cu soţia pentru că nu găsea ligheanul în care vroia să se spele. Reacţia lui însă a fost neaşteptată. Bărbatul a apucat un lemn şi a lovit-o pe soţia sa până a trântit-o la pământ. Însă nu a fost de ajuns; acesta a luat apoi un cuţit şi a înjunghiat-o de mai multe ori, lăsându-şi copiii orfani de mamă. Plin de remuşcări, bărbatul care şi-a ucis soţia chiar în faţa copiilor, a sunat la poliţie, pentru a se autodenunţa, iar apoi a încercat să se sinucidă. Din cauza rănilor, întrucât bărbatul avea multiple plăgi pe membrele superioare, dar şi pe cele inferioare a fost transportat la Spitalul Judeţean Gorj – Unitatea de Primiri Urgenţe, iar de acolo la Penitenciar-Spital Bucuresti-Jilava, de unde a fost retransferat, miercuri, la Penitenciarul din Târgu-Jiu.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here