Criminalul din Licurici, 29 de zile după gratii

194

omor (1)Trupul lui Gabriel Zăvoi, bărbatul de 37 de ani, din comuna Licurici care a murit ieri, a fost luat acasă de către rude. După mai multe verificări s-a stabilit că bărbatul a primit pumni şi picioare în cap şi în burtă, cu toate că iniţial se crezuse că acesta a murit din cauza leziunilor suferite după ce a fost împins de vecin.

Agresorul, Florin Toma, a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat magistraţilor. Acesta a primit 29 de zile de arest preventiv.

Noi acuzaţii aduse lui Florin Toma, bărbatul de 38 de ani, acuzat că şi-a omorât consăteanul pentru că nu mai vroia să bea cu el. Dacă iniţial se declarase că Gabriel Zăvoi de 37 de ani a decedat în urma leziunilor suferite în cădere, după ce a fost împins de către vecin, acum s-a stabilit că Zăvoi a murit din cauza bătăii pe care a încasat-o de la Toma. După 24 de ore petrecute în arestul Poliţiei Gorj, Florin Toma, bărbatul de 38 de ani, acuzat că şi-a omorât vecinul în bătaie, a fost dus ieri în faţa magistraţilor Tribunalului Gorj, cu propunere de arestare preventivă pentru omor calificat. La ieşirea din sediul poliţiei, acesta a refuzat să facă declaraţii.

Bătut până a murit

Tragicul eveniment a început în urmă cu două zile, când Gabriel Zăvoi şi Florin Toma au mers la un bar aflat în localitatea Licurici. Pentru că Zăvoi a refuzat să mai stea să bea, Toma a început să-i dea pumni şi picioare în cap şi în burtă, până a căzut şi s-a lovit de beton. „Poliţiştii de investigaţii criminale, sub directa coordonare şi îndrumare a procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au continuat activităţile de administrare a probatoriului în cazul privind decesul bărbatului de 37 de ani, din comuna Licurici. Din cercetări a rezultat că luni, în jurul orelor 12:15, victima a fost lovită, în mod repetat, cu pumnii şi picioarele, în zona capului şi a toracelui, de către suspectul de 38 ani, din aceeaşi localitate, şi, pierzându-şi cunoştinţa, a căzut pe partea carosabilă. La aproximativ 30 de minute de la agresiune, victima a decedat”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Gorj. Procurorul de caz a dispus reţinerea suspectului, pe timp de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Acesta a fost introdus pe bază de ordonanţă în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj şi prezentat Tribunalului Gorj, cu propunere de arestare preventivă, fiind arestat pentru 29 de zile. Rudele au venit să ridice trupul neînsufleţit al bărbatului de la Serviciul de Medicină Legală Gorj.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here