Criminaliştii, chemaţi acasă la doctoriţa Rostogolea! Dosar penal pentru furt şi distrugere după ce casa medicului a fost devastată de hoţi

723

Un echipaj de poliţie de la IPJ Gorj, dar şi o echipă de criminalişti din cadrul instituţiei au fost chemaţi, ieri, să intervină la locuinţa doctoriţei Cristina Cristea Rostogolea, situată în Târgu-Jiu, după ce soacra medicului SJU a constatat că în lipsa norei sale, dar şi a fiului, aflat în arest, casa a fost devastată, mai multe bunuri fiind furate, la finalul săptămânii trecute, din imobil. Poliţiştii au fost chemaţi să ancheteze cine sunt cei care au plecat din casă cu boilerul familiei, cu maşina de spălat, cu aparatura electronică şi electrocasnică, dar şi cu o serie de materiale scumpe care ar fi urmat să fie utilizate la modernizarea casei. Doctoriţa, aflată în prezent în concediu medical, aceasta fiind internată acum la Psihiatria SJU Târgu-Jiu, a aflat luni de la poliţişti că hoţii au încercat să-i fure din casă chiar şi cada de baie cu hidromasaj, caloriferele din camere, dar şi că au deposedat-o de mai multe bunuri aflate în incinta locuinţei.

Soţii Rostogolea, Cosmin Dumitru Cristea aflat în arestul IPJ Gorj şi medicul Cristina Cristea internată de joi la Psihiatria SJU Târgu-Jiu, nu mai au ce împărţi la divorţul declanşat de soţie, aflat pe rolul Judecătoriei din oraş. Asta deoarece bunurile comune aflate în locuinţa din strada Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu au fost fie distruse, fie furate, fie înstrăinate pe nimic, pe fondul bolii psihice a proprietarei şi în lipsa capului familiei, aflat în stare de arest la IPJ Gorj, el fiind cercetat în stare de reţinere în urma unei acuzaţii de viol.

casa 50Soacra, şocată când a intrat în casă!
Dimensiunile dezastrului rămas în urma celor doi au fost cuantificate, însă abia la începutul acestei săptămâni, după ce soacra proprietarei casei a intrat în posesia cheii cu care putea intra în locuinţă. Aceasta şi-a făcut curaj şi a pătruns abia acum în casă, asta după ce a văzut, duminică seara, că o serie de bunuri aflate în curtea imobilului au dispărut de acolo în ultimele zile, dar şi după ce a văzut o lumină aprinsă în una din camere, ştiut fiind că locatarii nu erau acasă. De altfel, Maria Rostogolea a fost cea care a putut să o ajute pe nora ei ca aceasta să obţină ajutor psihiatric specializat, internând-o pe semnătură, joi, în Secţia de Psihiatrie a SJU Târgu-Jiu.
“Am văzut o lumină în toaleta fostului bar administrat anterior de fiul meu, duminică seara în jurul orei 18.00, şi am sesizat că mai multe umbrele care se aflau în curte nu mai erau acolo. Am reuşit să intru în aşa-zisul bar împreună cu nepotul meu în vârstă de 8 ani, copilul speriindu-se serios când a văzut ce era acolo. Chiar mi-a spus speriat că are senzaţia că locuinţa este bântuită, copilul ştiind cum era spaţiul în cauză în urmă cu aproape două luni de zile. Am stins becul din baie, dar nu am intrat efectiv în casă întrucât acolo nu era lumină, casa fiind debranşată de la curent”, a declarat Maria Rostogolea.

casa10A chemat poliţia
Femeia a revenit a doua zi dimineaţa la casa în care locuise în ultimii 13 ani fiul său şi nora, medic la Laboratorul SJU. “Am reuşit luni să pătrund în casă, uşile fiind toate deschise, iar ce am văzut m-a îngrozit. Din casă am sesizat, din prima, că lipseau televizoarele, boilerul, combina frigorifică, cazanul de făcut ţuică, maşina de spălat, o serie de aparate electrocasnice, obiecte de îmbrăcăminte, lenjeriile de pat, pături, pilote, farfurii, tacâmuri şi alte obiecte de preţ. M-a şocat faptul că imobilul era distrus, o parte din bunuri, peste tot fiind haine, cioburi, tablouri sparte, mizerie şi un miros pestilenţial. Am rămas cu gura căscată când am văzut că s-a încercat să se fure din locuinţă chiar şi cada cu hidromasaj, care era dislocată din perete, dar şi că s-a desfăcut un calorifer din camera copilului pentru a fi sustras aşa cum s-a întâmplat cu restul bunurilor din casă”, a mai spus femeia în timp ce apela la poliţie.
casa 60Maria Rostogolea a cerut astfel, ieri, intervenţia la faţa locului a unui echipaj de poliţie, primii doi agenţi ajunşi la poarta casei celor doi soţi chemându-şi aici colegii criminalişti. Primele concluzii trase la faţa locului de anchetatori au fost că uşile locuinţei nu au fost forţate. Mai exact, s-a constatat că în imobil hoţii au intrat pe poartă şi uşile uitate deschise. Poliţiştii s-au dus apoi la spital să o caute pe doctoriţa internată la Psihiatrie. Criminaliştii au fost cei care i-au comunicat acesteia că imobilul i-a fost devastat, i-au pus întrebări legate de bunurile dispărute şi dacă bănuieşte care ar fi persoanele care au deposedat-o de lucrurile din casă. Doctoriţa, aflată sub tratament, ar fi spus câteva nume anchetatorilor, de care poliţiştii nu sunt străini. Aceştia vor urma să caute indicii în locuinţă, dar şi să discute cu vecinii, însă şi cu proprietara în momentul în care aceasta va fi într-o stare mai bună.

casa20Casa, pusă sub observaţie
Deoarece în locuinţă se mai află o serie de bunuri ale celor doi soţi, poliţiştii au pus casa sub supraveghere, în următoarele zile aceştia urmând să investigheze cine sunt vinovaţii pentru paguba creată celor doi soţi.
“Nu mai era nimic în pod, loc în care se aflau depozitate materiale de construcţii. Tot acolo se afla un aragaz nou cumpărat de fiul meu, dar şi o altă combină frigorifică. Nu mai spun ce era în camere, loc în care au dispărut şi noptierele, un pat şi alte obiecte din lemn. Am sesizat că lipseau şi laptopul norei mele, dar şi calculatorul fiului meu”, a mai spus soacra supărată că hoţii s-au pretat să fure din locuinţă inclusiv hainele copilului minor.

casa30Vecinii acuză persoane de etnie rromă
Una dintre vecinele soţilor Rostogolea şi-a exprimat, ieri, părerea de rău pentru drama petrecută în sânul tinerei familii din Târgu-Jiu, femeia spunând că ştie că cei doi soţi aveau bunuri mobile de preţ care au ajuns în posesia unor persoane de etnie rromă. Vecina susţine însă că în locuinţă s-au perindat anterior incidentelor din septembrie şi nişte chiriaşi, care ar fi putut reveni la faţa locului, auzind de cele petrecute cu proprietarii, şi ştiind ce bunuri sunt în casă le-ar fi sustras fără probleme. De altfel, luna trecută, chiar doctoriţa Rostogolea declara pentru Gorjeanul că în locuinţa sa ar fi intrat, în octombrie, un individ din Craiova care i-ar fi cerut repetitiv hrană, băutură şi ţigări, intrând neinvitat peste aceasta în casă.
casa 40Hoţii şi-au putut face de altfel de cap în casa în cauză, proprietara fiind internată pentru o perioadă la Psihiatria Craiova, în timp ce zile întregi umbla pe străzi, pe fondul bolii de care suferă, fără un scop anume.
Acum proprietara a ajuns iar pe mâna colegilor de breaslă, ea necesitând ajutor medical de specialitate, în timp ce poliţia caută hoţii care au lăsat-o fără agoniseala de o viaţă.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here