Crimă la Schela pentru un câine

310

Câteva lătrături ale unui câine l-au costat viața pe proprietarul său, după ce animalul s-a repezit către un localnic din Schela ce mergea pe bicicletă, dând impresia că îl va mușca. Biciclistul, om în toată firea, a scos însă cuțitul și i-a luat viața stăpânului animalului fără să aibă vreo remușcare. A fugit apoi într-o pădure, încercând să se ascundă, însă câinii speciali pe care IPJ Gorj îi are pentru astfel de misiuni și-au făcut treaba repede și în circa două ore bărbatul era deja în cătușe.

Conform martorilor, Valeriu Cânepă mergea cu bicicleta prin sat, sâmbătă seara, iar la un moment dat un câine a sărit la el să-l muște, proprietarul animalului, Dumitru Găman, fiind la câțiva metri distanță. Între cei doi a izbucnit o ceartă, biciclistul reproșându-i proprietarului câinelui că îl lasă pe acesta liber pe stradă. “A fost ceva foarte rapid. Cel care a murit era cu mine pe bancă la poartă, stăteam de vorbă, iar cel care a venit cu bicicleta a scos un cuțit și a început să-l alerge pe vecinul meu imediat cum a mârâit câinele la el. L-a alergat prin grădină, iar la un moment dat au ajuns din nou la mine la poartă și aici s-a produs crima. Vecinul meu s-a împiedicat, a căzut, iar cel cu bicicleta l-a ajuns din spate și l-a înjunghiat de mai multe ori”, a spus Florin Șerbănescu, martor ocular și proprietar al imobilului în dreptul căruia s-a întâmplat crima.
vlcsnap_20141După ce l-a înjunghiat pe proprietarul câinelui de câteva ori, Valeriu Cânepă a plecat de la locul faptei și s-a ascuns într-o pădure de la marginea satului, în zonă fiind mobilizați zeci de polițiști și jandarmi, ofițeri din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale din IPJ Gorj, dotați cu câini de intervenție, fiind aduși aici pentru a-l căuta pe suspect, deși în cursul nopții de sâmbătă spre duminică aceștia aveau ca misiune supravegherea discotecilor din județ și a altor localuri în care s-ar fi putut produce scandaluri. Suspectul a fost prins cu ajutorul unui câine de intervenție în circa două ore de la producerea faptei, el fiind prezentat ulterior unui procuror din cadrul Tribunalului Gorj, care a emis pe numele acestuia ordonanță de reținere pentru 24 de ore. În cursul zilei de ieri, bărbatul a fost prezentat unei instanțe de judecată cu propunerea de arestare preventivă, el fiind acuzat de omor calificat. Dacă va fi găsit vinovat, riscă să stea în spatele gratiilor cel puțin 20 de ani, faptele de care este acuzat fiind extrem de grave.
Nici el și nici victima sa nu erau căsătoriți și nici nu aveau alte rude apropiate.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here