Crimă între gemeni la Stejari

234

Suspiciunile pe care le aveau anchetatorii încă de marți, când au fost anunțați despre o posibilă crimă produsă la Stejari, s-au confirmat din plin până la finalul zilei, când au încheiat cercetările și au stabilit și cine se face vinovat de moartea unui om. Primele indicii arată că o banală ceartă între doi frați gemeni a dus la moartea unuia dintre ei și la arestarea celuilalt.

Marin și Vasile Simion au fost născuți în urmă cu 64 de ani și viața a făcut ca mai tot timpul să trăiască împreună. Unul dintre ei a fost căsătorit, dar a divorțat de mult timp și, ca urmare, tot împreună cu fratele său geamăn a trăit până în ultima clipă. La sfârșitul săptămânii trecute cei doi și-au serbat ziua de naștere trăgând la măsea peste măsură, asta după ce, sâmbătă pe zi, fuseseră și la o pomană în sat, unde, evident, consumaseră vin și țuică în memoria celui dispărut. Mai mult pe două cărări, cei doi au ajuns acasă, iar aici, pentru că urma aniversarea lor, amândoi au pus din nou mâna pe sticlă și au băut până nu au mai știut de ei.
IMG_3013Seara târziu s-au luat la ceartă, fără să se mai știe exact motivul. Cert este că la un moment dat, Vasile și-a dat seama că a făcut o „prostie” și a mers la o mătușă de-a sa din sat ca să-i ceară voie să folosească telefonul fix pentru a suna la 112. Avea să anunțe că e nevoie de o ambulanță la el acasă întrucât fratele său ar fi fost atacat pe uliță de niște indivizi necunoscuți, cu cagule trase pe față, localnicii mirându-se când au auzit de așa pățanie, mai ales că știau că cei doi frați trăiesc într-o sărăcie lucie și nici măcar hoții nu treceau pe la ei pentru că știau că nu au ce să le fure. Oamenii au luat însă de bună varianta respectivă, dar, după ce rănitul a plecat cu salvarea la spital, celălalt frate s-a închis în casă și nu a mai vorbit cu nimeni până marți, când se hotărâse să meargă la spital pentru a vedea care este starea lui Marin.
Culmea este că marți au pierdut și medicii lupta cu moartea, în încercarea de a-l salva pe pacientul ce le fusese adus cu mai multe lovituri în zona abdominală, polițiștii fiind anunțați despre decesul bărbatului de 64 de ani. Imediat a fost deschisă o anchetă, iar Vasile nu a mai apucat să plece spre spital, pentru că polițiștii și un procuror au venit la el acasă și l-au luat la întrebări. Bărbatul a încercat să spună că nu știe altceva decât că fratele ar fi fost atacat de tâlhari, însă probele din dosar arătau cu totul altceva. Spre sfârșitul zilei, omul a recunoscut că el și-a înjunghiat fratele, imediat fiind încătușat, ieri fiind prezentat și unei instanțe de judecată pentru a fi emis mandat de arestare pe numele său.
„Măsura preventivă a fost dispusă de procuror avându-se în vedere faptul că în cauză există probe temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că suspectul a comis infracţiunea menţionată, respectiv cu privire la faptul că în noaptea de 1/2 februarie 2014 acesta a aplicat mai multe lovituri cu cuţitul fratelui său, în zona abdominală şi toracică, producându-i leziuni care ulterior au condus la decesul victimei. Totodată, măsura reţinerii este necesară în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, iar această măsură este proporţională cu gravitatea acuzaţiei aduse suspectului Simion Vasile”, a comunicat Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 20 de ani de închisoare.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here