Crimă între frați, la Turceni

272

Nici nu s-au stins bine ecourile crimei produse la sfârșitul săptămânii trecute la Schela, când un bărbat a fost ucis pe motiv că lăsase câinele pe stradă și animalul îl lătrase pe cel care i-a luat viața ulterior, că o altă nenorocire s-a produs în Gorj, la Turceni de această dată. Doi frați s-au luat aici la bătaie și unul dintre ei a sfârșit prin a fi omorât, la propriu, în urma loviturilor primite cu un par.

Ion Mircu avea 57 de ani și era tatăl a cinci copii, majori cu toții, iar luni noaptea a mers pe la fratele său Iulian, de 41 de ani, în vizită, cel din urmă stând și cu mama lor, femeia fiind paralizată la pat. Întâlnirile dintre ei nu se terminau niciodată fără scandal, dar, acum, s-a ajuns la crimă, fratele mai mic sărind cu parul la cel mare fără un motiv anume. Amândoi erau băuți și, pe fondul certurilor din trecut, acum și-au reglat conturile, Iulian punând mâna pe un par cu care l-a nenorocit pentru totdeauna pe fratele său.
“Cel mic l-a lovit cu un par în cap, după ce, înainte, băuseră fiecare separat. Când beau mult se certau întotdeauna, dar nu pe avere, ci fără motiv. Nu aveau ce să împartă decât băutura pe care o aveau în cap. Cel mic fiind mai puternic, a dat cu parul în capul celui mai mare și l-a omorât”, a povestit, ieri, fratele mijlociu al familiei, și el om în toată firea, uimit că s-a ajuns la un astfel de deznodământ.
Suspectul a fost adus ieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru a fi audiat în legătură cu cele întâmplate, la fața locului el refuzând să vorbească prea multe, asta și pentru că era băut bine și nu putea articula corect toate cuvintele. Anchetatorii l-au lăsat să se trezească din aburii alcoolului și l-au audiat ulterior, în prezența unui avocat din oficiu, bărbatul fiind reținut pentru 24 de ore. În cursul acestei zile suspectul va fi prezentat unei instanțe de judecată cu propunerea de arestare preventivă, magistrații urmând să dispună, cel mai probabil, arestarea lui preventivă, la cum se prezintă lucrurile, el urmând să stea “la răcoare” o lungă perioadă de timp de acum încolo.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here