Crima din Baia de Fier, fără vinovați la vârful poliției: Adjunctul șefului IPJ Gorj și-a anulat în instanță mustrarea scrisă

9703

Ion Frățilescu, adjunctul șefului IPJ Gorj, sancționat cu mustrare scrisă de către superiori după crima din Baia de Fier, a cerut în instanță anularea sancțiunii. Deși răspundea de Ordine Publică iar verificatorii de la IGPR au găsit deficiențe la acest capitol, Frățilescu nu s-a considerat vinovat pentru bâlbâială subordonaților. Astfel, în februarie a cerut la Tribunalul Gorj anularea mustrării și, pe 13 mai, a obținut câștig de cauză la instanță de fond.

,,Anulează dispoziţia nr. 8860/17.12.2021 emisă de Inspectorul General al Poliţiei Române şi Ordinul nr. II/373 din 27.01.2022 emis de Ministerul Afacerilor Interne”, a stabilit instanța, sentința nefiind definitivă ci cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.
Reamintim că, anul trecut, conducerea Poliției Române a dispus declanșarea cercetării disciplinare pentru 13 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, după ce, la jumătatea lunii iulie, Corpul de Control al IGPR a efectuat verificări, cu privire la respectarea îndatoririlor de serviciu și modul de acțiune al polițiștilor gorjeni, în cazul uciderii tinerei de 19 ani, de la Baia de Fier, crima fiind descrisă, cu lux de amănunte, în timpul a trei apeluri la Serviciul de urgență 112.

Crima care a decapitat Ia IPJ! Dar și Drăghia a scăpat de mustrare
În noaptea de 14/15 iulie, Raimond Călin Căldăraru, un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din Bengești, a ucis-o, cu mai multe lovituri de cuțit, pe fosta sa iubită, Denisa Ionela Martin, o fată de 19 ani, din Baia de Fier. Dinamica omorului a fost descrisă în trei apeluri la 112, efectuate într-un interval de 9 minute, practic ultimele din viața Denisei Martin și, totuși, criminalul a reușit să parcurgă 51 de km, până la Târgu-Jiu fără să fie oprit de vreun echipaj de poliție. A doua zi, după crima care a cutremurat o țară întreagă, a apărut, pe surse, informația că la Gorj a descins Corpul de Control al IGPR. Ulterior, deși erau vehiculate unele destituiri, începând cu șeful Postului de Poliție Baia de Fier, șeful Poliției Oraș Novaci și până la șefi ai unor servicii din IPJ sau chiar la vârful poliției gorjene, doar inspectorul șef Decebal Drăghia a fost detașat, pentru șase luni, și mutat în poziția de director adjunct la Centrul de Formare și Perfecționare a Polițiștilor „Nicolae Golescu” Slatina. Se pare că și Drăghia a scăpat în instanță de mustrarea primită.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here